bruisende zaken

Een prachtig (kerst)verhaal...

Een prachtig (kerst)verhaal...

01-12-2019

Soms gebeurt er iets in mijn praktijk wat me nog jaren bijblijft. Dit verhaal past helemaal in de kerstgedachte: doe eens iets speciaals voor een ander.

Op een goede dag word ik gebeld door een mevrouw, ik noem haar A., die in een verpleeghuis hier in de omgeving werkt. Zij had diverse verhalen over de Rituele Verbindingen gelezen in Bruist en kreeg hierdoor een fantastisch idee. In de grote centrale hal van het verpleeghuis stond een wensboom waarin iemand een briefje had gehangen. Deze persoon was de vrouw van een bewoner, meneer B., die al jaren in het verpleeghuis woonde en dementerend werd. Zij miste haar man vreselijk en zou zo graag haar huwelijksbelofte van vijftig jaar geleden met hem willen hernieuwen voordat het niet meer kon.

A. belde mij met dit verhaal en vroeg mij of ik iets kon betekenen voor dit echtpaar. Het verpleeghuis wilde meewerken met de hapjes en de drankjes, de bakker zou een huwelijkstaart verzorgen en of ik het Ritueel wilde doen. Ik sprak met haar en de echtgenote af en we hadden een mooi gesprek over hoe we het zouden doen, met alles erop en eraan. Ook werd meneer B. zo goed mogelijk voorbereid op alle feestelijkheden.

Op de afgesproken dag, een paar dagen voor de 50-jarige bruiloft, was de eetzaal versierd, er waren familieleden en gasten. In hun mooiste kleren stond het paar klaar, meneer in zijn rolstoel, omringd door hun kinderen. Na mijn inleiding en het omhangen van hun verbindingslint, werden door mevrouw en meneer de zo belangrijke woorden uitgesproken: 'Ik kies met hart en ziel nog een keer voor jou.' Ik hield het niet droog en veel aanwezigen met mij. Daarna stapten zij beiden over de bezem, meneer geholpen door zijn zoon, om hun woorden te bekrachtigen.

Deze mensen kregen dankzij A. en alle leveranciers een extra mooiste dag van hun leven erbij die veel mensen altijd zal bijblijven. Meneer B. is een paar weken na deze dag overleden. Ik mag met toestemming hun foto's gebruiken.

Fianestraat 19, Bergen op Zoom | 06 - 400 90 316 www.joocke-scholte.nl | info@joocke-scholte.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante