column

Een vitale start van 2020 op de werkplek

Een vitale start van 2020 op de werkplek

01-01-2020

Dat wens ik iedereen met een zittend beroep toe. ‘Stilzitten is het nieuwe roken’ is een veel gehoorde slogan. Dat komt doordat na twintig minuten stilzitten de bloedsomloop stagneert en de afvalstoffen niet meer worden afgevoerd.

De oplossing is eenvoudig: blijf in beweging! Het ideale werkrecept per half uur is: twintig minuten zitten, acht minuten staan en twee minuten bewegen. Hiervoor heb je nodig: een bureaustoel die je in beweging houdt, een in hoogte verstelbaar bureau en bewegen naar keuze. En geloof me, dat voelt heerlijk! Toch ervaar ik dat voor veel mensen bewegend zitten en/of staand werken in het begin onwennig aanvoelt.

Om de vitale start een duwtje in de rug te geven geef ik bij aanschaf van een bureaustoel of zit/sta bureau de Garmin sensor ter waarde van € 99,- cadeau. En als service kom ik de werkplek persoonlijk op maat instellen.

Niet iedereen is zichzelf ervan bewust dat zittend werk klachten met zich mee kan brengen. Daarom is het verstandig om eens goed naar je werkomgeving te kijken. Bij voorkeur door een werkplek specialist die weet wat de gezondheidsrisico’s zijn en een onderbouwde oplossing heeft. Helmy van Gezondzittendwerken.nl is zo’n specialist. Met haar expertise als logopedist/stemtherapeut, jarenlange ervaring in de kantoorinrichtingsbranche en opleiding tot werkplekadviseur helpt ze elke werkplek ARBO proof te maken én in te richten.

Ondernemer: Helmy Bruning-Borghstijn | Westerland 13 Bergen op Zoom 06-10202148 | info@gezondzittendwerken.nl | gezondzittendwerken.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante