column

Verklein de kans op KANS

Verklein de kans op KANS

01-02-2020

KANS staat voor Klachten Arm Nek Schouder. Het zijn pijnlijke klachten die ontstaan door langdurig zittend (beeldscherm)werk en waarbij de werkplek niet goed ingesteld is. Dit heeft overbelasting van spieren tot gevolg.

De oorzaak is een combinatie van een verkeerde werkhouding, niet goed ingestelde stoel en bureauhoogte, armleggers, beeldscherm en gebruik van de muis. Deze klachten beginnen als gefluister, maar eindigen als geschreeuw in het lijf als er niets aan gedaan wordt.

Wat veel mensen niet weten, is dat hierdoor ook stemproblemen kunnen ontstaan. Dat zie ik terug in mijn praktijk als stemtherapeut. Voor mensen met een stembelastend beroep is dat een extra handicap. Want als je stem snel vermoeid of hees wordt, is telefoneren, vergaderen, verkopen et cetera. een stuk lastiger! En dan komen je sociale activiteiten na werktijd ook snel in gevaar. Trek op tijd aan de bel voor alle klachten rondom de werkplek, dus ook uw stem!

Niet iedereen is zichzelf ervan bewust dat zittend werk klachten met zich mee kan brengen. Daarom is het verstandig om eens goed naar je werkomgeving te kijken. Bij voorkeur door een werkplekspecialist die weet wat de gezondheidsrisico’s zijn en een onderbouwde oplossing heeft. Helmy van Gezondzittendwerken.nl is zo’n specialist. Met haar expertise als logopedist/stemtherapeut, jarenlange ervaring in de kantoorinrichtingsbranche en opleiding tot werkplekadviseur helpt ze elke werkplek arbo proof te maken én in te richten.

Ondernemer: Helmy Bruning-Borghstijn | Westerland 13 Bergen op Zoom 06-10202148 | info@gezondzittendwerken.nl | gezondzittendwerken.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante