Column

Je klachten te lijf met Medische Fitness

Je klachten te lijf met Medische Fitness

01-12-2020

Bewegen is gezond, we weten het allemaal. We krijgen regelmatig te horen dat minimaal een half uur per dag ‘matig intensief’ bewegen goed voor ons is.

Maar wat is ‘matig intensief bewegen’? Waarom een half uur en hoe dan? Ik krijg juist pijn als ik beweeg! Zitten is funest voor ons lichaam. De hele dag achter een beeldscherm geeft hoofd, nek en schouderklachten, en ga zo maar door. Kortom bewegen is een must, maar kan ook lastig zijn als je al klachten hebt. Daarom is sporten onder deskundige begeleiding, medische fitness, een goede oplossing om je klachten te lijf te gaan! Wat is medische Fitness? Medische fitness is verantwoord bewegen met als doel je fysieke belastbaarheid te vergroten en/of te behouden op een niveau waardoor je in het dagelijks leven goed kunt functioneren. Makkelijk de trap op en af zonder in adem- nood te komen. Medische fitness is dus niet intensief sporten, maar gericht op het vergroten en/of behouden van je fysieke conditie met eventuele tijdelijke of definitieve fysieke beperkingen.

Bij medische fitness wordt door de fysiotherapeut samen met jou een programma op maat gemaakt en kan uit meerdere onderdelen bestaan, zoals oefeningen op fitnessapparatuur, losse grondoefeningen, oefeningen buiten en oefeningen die je tussendoor thuis kan doen.

Voor meer informatie bezoek je de website: www.inspirante.nlInspirante is een multi-disciplinaire praktijk, bestaande uit fysiotherapie, psychotherapie psychosomatische fysiotherapie, diëtiek en medische fitness. Inspirante werkt als enige in de Zuid-westhoek met het David Spine Rug concept (DSC) en ook met het speciale David Cervicaal-trainingsapparaat (interessant bij nekklachten, whiplash e.d.).

Louis Porquinlaan 1 Bergen op Zoom - 0164-620838 info@inspirante.nl www.inspirante.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante