column

Leren omgaan  met je ziekte

Leren omgaan met je ziekte

01-04-2019

Iedereen is weleens ziek en dient daarvoor medicatie te gebruiken en/of een behandeling te ondergaan. Vervelender wordt het als de ongemakken van of de angst voor de ziekte niet meer verdwijnen en deze je leven gaan beïnvloeden. Het verliezen van je bewegingsvrijheid, baan, sociale contacten, dealen met lichamelijk ongemak en onzekerheid over de toekomst. Veelal pijnlijke, verdrietige en angstige situaties die veel stress veroorzaken.

Het is dan fijn dat er iemand is die er volledig voor je is, die luistert naar je verhaal, die samen met jou ontdekt waar het probleem of de pijn zit en met je meedenkt hoe het leven weer in te richten om meer welzijn te bereiken.

Addy Verhagen Antens van praktijk AdAnte4U schenkt deze persoonlijke aandacht en biedt psychosociale ziektebegeleiding. Door met je in gesprek te gaan vanuit een invoelend vermogen (counseling) wordt er een manier gevonden om beter om te kunnen gaan met de beperkingen ten gevolge van de ziekte en betrokken te zijn binnen je eigen grenzen. De ACT-therapie (Acceptance Commitment Therapie) kan worden ingezet.

“Stressklachten ten gevolge van een ziekte zijn niet het enige waarbij je een beroep kunt doen op mij als counselor”, vertelt Addy. In haar praktijk helpt ze onder andere ook mensen die belast zijn met mantelzorg en/of moeten dealen met rouw en verlies, overbelasting en burn-out.

De persoon achter AdAnte4U, Counseling en Coaching ben ik, Addy Verhagen Antens. Als registertherapeut bied ik professionele, laagdrempelige zorg. Verwijzing is niet nodig, start behandeling kan veelal binnen een week, vergoeding vanuit de aanvullende zorg is mogelijk en geen aanspraak op het jaarlijkse eigen risico.

Counseling en Coaching Tuindersdreef 4, Bergen op Zoom Tel . 06-44898144 www.adante4u.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante