bruisende zaken

Ontdek de Syrische keuken!

Ontdek de Syrische keuken!

01-05-2019

In februari opende eethuis 1000 en 1 Nacht de deuren aan de Kremerstraat in Bergen op Zoom. Vanaf nu kun je ook hier proeven van authentieke Syrische gerechten. Dat is best uniek, want in heel Nederland zijn tot nu toe slechts vijf Syrische restaurants. Alle reden om snel eens binnen te wandelen bij 1000 en 1 Nacht.

Laat je verrassen door een nieuwe smaakbeleving

Veel Nederlanders kennen de Syrische keuken nog niet. “Het is soms moeilijk om mensen zover te krijgen om eens iets nieuws te proberen”, vertelt Rama Fakhouri, samen met haar man eigenaar van het restaurant. “Als ze dat eenmaal doen, zijn ze vaak aangenaam verrast. Om het mensen iets makkelijker te maken, hebben wij een placemat gemaakt met hierop een korte uitleg van al onze gerechten.”

Unieke smaken

Rama zorgt voor een warme ontvangst en vriendelijke bediening, terwijl haar man in de keuken alle maaltijden bereidt. “Kenmerkend voor de Syrische keuken is de unieke mix van kruiden en specerijen. Wij komen zelf uit Aleppo, waar sprake is van invloeden uit vele andere keukens van over de hele wereld, van Indiaas en Turks tot Libanees en Palestijns. Veel gebruikte ingrediënten zijn o.a. pistache, noten, granen en olijfolie. Lekker én gezond.”

Typische gerechten

Een typisch Syrisch gerecht is Kebbeh. Ook de fatoush, een rijke Syrische salade, is een aanrader, evenals de falafel die wordt klaargemaakt volgens eigen recept. De ambachtelijke kip shoarma (let op, géén döner kebab!) is 100% vers en niet te vergelijken met iets anders wat je ooit geproefd hebt. Ook voor vegetariërs is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Probeer bovendien vooral eens het homemade Tamaindi sap.

Ook afhalen en bezorgen

Je kunt de heerlijke gerechten van 1000 en 1 Nacht ook afhalen of thuis laten bezorgen. “Populair is ons mezze pakket voor 2 of 4 personen, bestaande uit 7 tot 9 tapas, ideaal om de Syrische keuken eens voorzichtig te ontdekken!”

Tip: Ook grotere groepen kunnen bij 1000 en 1 Nacht terecht

1000 en 1 Nacht | Kremerstraat 30 Bergen op Zoom 0164-314576 | bozduizendeneennacht@gmail.com | www.facebook.com/duizendeneennachtboz

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante