column

Mantelzorger,  zorg voor jezelf!

Mantelzorger, zorg voor jezelf!

01-08-2019

In de huidige samenleving wordt steeds meer een beroep gedaan op directe naasten van een zorgbehoevend persoon. Plots wordt je ongevraagd mantelzorger. Extra taken dienen te worden ingepast in de bezigheden en verantwoordelijkheden van elke dag en je relatie met de zieke verandert veelal door de permanente zorgtaak.

Als mantelzorger twijfel je niet, maar mantelzorg is niet vanzelfsprekend. En welke impact dit op iemand heeft is voor iedereen verschillend. Je loopt het risico te weinig tijd voor jezelf te nemen en overbelast te raken. Gevoelens van onmacht, boosheid, sociale en emotionele eenzaamheid, verdriet, angst, schuldgevoelens, schaamte en dergelijke komen naar boven. Je ondervindt vaak tegenstand vanuit de directe omgeving door onbegrip, onwetendheid en onbekendheid.

Is dit herkenbaar en kun je zelf niet meer je koers bepalen? Dan kan het raadzaam zijn met iemand te praten en samen op zoek te gaan naar jouw manier om met de situatie om te gaan. En dat terwijl even tijd voor jezelf nemen juist zo moeilijk is.

Addy Verhagen Antens van praktijk AdAnte4U biedt psychosociale hulp en begeleidt je naar het vinden van een nieuw evenwicht in je leven als mantelzorger.

“Niet alleen als mantelzorger kun je een beroep kunt doen op mij als counselor” vertelt Addy. In haar praktijk helpt ze onder andere ook mensen die hulp nodig hebben bij rouw en verlies en/of moeten dealen met een chronische ziekte, overbelasting en burn-out.

De persoon achter AdAnte4U, Counseling en Coaching ben ik, Addy Verhagen Antens. Als registertherapeut bied ik professionele, laagdrempelige zorg. Verwijzing is niet nodig, start behandeling kan veelal binnen een week, vergoeding vanuit de aanvullende zorg is mogelijk en geen aanspraak op het jaarlijkse eigen risico.

Counseling en Coaching Tuindersdreef 4, Bergen op Zoom Tel . 06-44898144 www.adante4u.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).