BRUISENDE COLUMN

Den Bosch... treed in de voetsporen van Jheronimus  Bosch

Den Bosch... treed in de voetsporen van Jheronimus Bosch

01-02-2019

In ’s-Hertogenbosch ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten, maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De stad van middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. Meer informatie vind je op www.bezoekdenbosch.nl.

Wandelen
Vrijwel alles in de binnenstad van Den Bosch is makkelijk te voet bereikbaar. De meeste winkels en toprestaurants liggen in het bruisende centrum van ‘s-Hertogenbosch. De Parade bijvoorbeeld, bekend van de vele feesten en evenementen, is binnen een kwartiertje te lopen vanaf het Centraal Station.

Wil je liever niet lopen? Maak dan gebruik van het GRATIS BINNENSTADSBUSJE. Deze gratis bus rijdt een vaste route door de stad. Ieder kwartier vertrekt er een busje vanaf het station.

Het Museumkwartier
Fort Isabella, Buitenstad om van te houden Er zijn van die plekken die het gewone overstijgen: Fort Isabella in Vught is zo’n plek. Een bruisende locatie met een bijzonder karakter, midden in de natuur. De historie leeft er voort én er is ruimte voor allerlei nieuwe activiteiten en evenementen. www.fortisabella.nl

Historie
Het Noordbrabants Museum vormt samen met het Design museum Den Bosch een van de grootste culturele attracties van Nederland. Het Museumkwartier, dat zich bevindt in het hart van de stad, biedt een veelheid aan cultuur, historie, kunst en design onder één dak. www.museumkwartiershertogenbosch.nl

Carnaval
Het is de trots van Den Bosch: de Sint-Janskathedraal. De kathedraal is vanuit vele uithoeken zichtbaar en reikt ver boven de stad uit. Kenmerkend zijn de hoge ramen, de kruisbogen en de luchtbogen aan de buitenzijde. Vanaf de Parade heb je prachtig uitzicht op de Sint-Jan.

Cultuur
Oeteldonks Gemintemuzejum In Den Bosch vind je het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een plek waar je wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval. Ze zijn het gehele jaar geopend op dinsdag tot en met zondag van 13.11-17.11 uur. www.carnavalsmuseum.nl

Er)vaar de Binnendieze De Binnendieze is met recht één van de grootste publiekstrekkers in ’s-Hertogenbosch. Vaar in een karakteristieke open boot onder de bebouwing door en ontdek het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen en imposante vestingwerken van de Brabantse hoofdstad.

Winterwandel-vaartocht Bezichtig de stadsmuren en vestingwerken tijdens de stadswandeling en geniet van de levendige verhalen die worden verteld vanaf het water, onder genot van een heerlijke warme glühwein. Elke zaterdag t/m 31 maart.

Nergens ter wereld vind je zo’n compleet overzicht van het werk van Jheronimus Bosch als in het Jheronimus Bosch Art Center. In deze oude kerk hangen unieke replica's van de kunstschilder. www.jheronimusbosch-artcenter.nl

Smullen
DE ECHTE BOSSCHE BOL Je bent niet in ‘s-Hertogenbosch geweest als je niet zo’n heerlijke, met slagroom gevulde en chocolade geglazuurde sjekladebol hebt gegeten! Banketbakkerij Jan de Groot verkoopt de enige échte Bossche Bol. www.bosschebollen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Ecologisch tuinontwerp
Ecologisch tuinontwerp
Best-Oirschot Bruist

Laagdrempelig    leren breakdancen
Laagdrempelig leren breakdancen
Best-Oirschot Bruist


De tuin van je dromen...
De tuin van je dromen...
Best-Oirschot Bruist

Passie voor dans
Passie voor dans
Best-Oirschot Bruist


De tuin van je dromen...
De tuin van je dromen...
Best-Oirschot Bruist


Winter in de tuin
Winter in de tuin
Best-Oirschot Bruist

Ecologisch tuin- ontwerp
Ecologisch tuin- ontwerp
Best-Oirschot Bruist

Brug of implantaat
Brug of implantaat
Best-Oirschot Bruist

Borstkankermaand
Borstkankermaand
Best-Oirschot Bruist

Tuinieren in de herfst
Tuinieren in de herfst
Best-Oirschot Bruist

OPEN DAG
OPEN DAG
Best-Oirschot Bruist




EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10835 Kindermassage Best