Bruisende zaken

Gegrilde kalfslende

Gegrilde kalfslende

01-08-2020

Keurslager De Meulder bestaat uit het beste team vakmensen dat u met de glimlach en raad het lekkerste kan aanbieden.

We heten u van ganse harte welkom in onze verbouwde winkel.

VERS VLEES

Elk stuk vlees voldoet uiteraard aan de strengste kwaliteits-eisen. Keurslager De Meulder werkt enkel met producten met een authentieke smaak en een traceerbare achtergrond waarbij onze jarenlange ervaring resulteert in het huidige assortiment. Slager Jan De Meulder is heel selectief in aankoop van vers vlees en koopt steeds topkwaliteit. Hij laat het vlees rijpen op een traditionele manier, waardoor het zachter en smaakvoller wordt. In ons aanbod ligt de nadruk op hoogwaardige producten.

DRY-AGED BEEF

Dry-aged beef is rundsvlees dat droog gerijpt wordt in een speciale rijpingskamer bij een temperatuur net boven het vriespunt en een vochtigheid van 70%. Dry aging kost natuurlijk tijd en werk en dat vertaalt zich ook in de prijs. Noem het gerust een exclusief product. Dry aging duurt weken en het is ook de oudste manier om vlees te rijpen. Het levert extreem mals vlees op met een dieprode kleur.

BEREIDE GERECHTEN

Indien u niet veel tijd of zin hebt om zelf te koken, kunt u bij ons terecht voor onze huisbereide gerechten. Telkens zorgen we voor een gevarieerd en afwisselend aanbod zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Al onze gerechten zijn makkelijk op te warmen.

CHARCUTERIE

Onze slagerij biedt voor iedereen wat wils. We hebben een ruim aanbod van verse charcuterie en vleeswaren. Keurslager De Meulder voorziet buiten vers vlees ook lekkere en verse vleesbereidingen voor tussen de boterham. Elk stukje charcuterie wordt met de nodige kennis door vakmensen voor u bereid en versneden.

Gegrilde kalfslende met groentemengeling met spek, graantjesmosterdsaus en aardappelpuree

Ingrediënten 4 personen 4 kalfslendes of kalfsentrecotes 50 g gerookt spek 300 g groene groentjes (boontjes, courgette, asperges) 1 sjalot 1 dl kippenbouillon 1 dl room 1 eetlepel graantjesmosterd 300 g bintjes aardappelen enkele jonge uitjes 2 eetlepels mascarpone olijfolie

Bereiding 30 minuten

Besprenkel de kalfslende met olijfolie, kruid met peper en zout en grill volgens de gewenste bakwijze. Kook de groene groenten beetgaar. Stoof het fijngesneden sjalotje aan in boter of olijfolie, doe er het spek bij en vervolgens de groenten. Kruid af met peper en zout. Kook de kippenbouillon en de room in met de graantjesmosterd. Bind de saus eventueel op met roux. Kruid af met peper en zout. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en stamp ze tot een puree. Meng de puree met de mascarpone en de jonge ui. Kruid met peper en zout.

Dagelijks bieden we u een ruim assortiment van vers vlees aan. Hier wordt door ons persoonlijk telkens de beste kwaliteit uitgekozen.

Bredabaan 443, Brasschaat | 03 / 651 86 08 | www.keurslager-demeulder.be

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


De Mik  bruist…
De Mik bruist…
Brasschaat Bruist

Met succes afvallen?
Met succes afvallen?
Brasschaat Bruist


Bruisende  Henri Coene
Bruisende Henri Coene
Brasschaat Bruist

Cesar bruist!
Cesar bruist!
Brasschaat Bruist

Weten & begrijpen
Weten & begrijpen
Brasschaat Bruist


Borstvergroting?
Borstvergroting?
Brasschaat Bruist

Wil je stijl haar?
Wil je stijl haar?
Brasschaat Bruist




Borst- vergroting?
Borst- vergroting?
Brasschaat Bruist

Wie is Frans Bellens?
Wie is Frans Bellens?
Brasschaat Bruist

Uit liefde voor de huid
Uit liefde voor de huid
Brasschaat Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).