Adverteren werkt!

column

De confrontatie            met je uitgavenpatroon

De confrontatie met je uitgavenpatroon

01-03-2020

We zijn het er allemaal wel over eens: besparen is helemaal niet leuk!

Wil je de confrontatie niet alleen aangaan? Bel me dan voor een vrijblijvende afspraak.

We geven ons geld liever uit. En dat is natuurlijk hartstikke logisch. Naast alle noodzakelijke uitgaven, wil je ook weleens zelf bepalen waar je geld naartoe gaat. Uiteraard naar iets leuks.

Vorige keer had ik het over een besparings-plan. Daarvoor moet je je uitgaven minimaal wekelijks bijhouden. Je kunt dan precies zien welke uitgaven niet nodig waren en ervoor zorgen dat je daar deze maand niets meer aan uitgeeft.

En die confrontatie is nou precies wat we niet leuk vinden, want dan zien we dat alle kleine, leuke dingetjes bij elkaar opgeteld eigenlijk best veel geld kosten en dat het vaak ongemerkt gaat. En totdat je geconfronteerd wordt met de werkelijke cijfers, kun je het voor jezelf nog ontkennen. Maar met een kasboekje zien we dat we bijvoorbeeld toch weer € 50,
- euro aan kleding hebben uitgegeven, terwijl we een kast vol kleding hebben.

En dat is goed! Ga de confrontatie met jezelf aan en zorg dat je weer controle krijgt over je uitgaven. En word niet boos op jezelf als het een keertje misgaat, want als je mijn tips opvolgt, ben je al op de goede weg!Volgende keer: wat als je in de schuldhulpverlening komt?

Neem vrijblijvend contact met me op voor hulp bij je financiën.

Budgetcoach Tamara Leijten | 06 - 103 069 38 | info@tamaraleijten.nl | www.tamaraleijten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).