column

Een stralende lach

Een stralende lach

01-03-2020

Net als bij eigen tanden en kiezen moet u uw kunstgebit goed verzorgen. Voedselresten, bacteriën en verkleuringen door nicotine, koffie, thee en wijn kunnen uw stralende glimlach veranderen in een dof plaatje. Poetsen is het advies!

Tip Een schoon kunstgebit voelt altijd glad aan. Laat uw gladde gebit tijdens het reinigen niet uit uw handen glippen. Het zal kapot gaan. Vul voor de zekerheid eerst de wasbak met water en reinig uw gebit daarboven.

Stap 1 Reinig uw kunstgebit dagelijks met het reinigings-middel dat u is voorgeschreven. Volg daarbij de voorschriften van de fabrikant. Leg uw kunstgebit minimaal één keer per week een nachtje in een glas reinigingsmiddel. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw kunstgebit. Borstel uw kunstgebit daarna met een speciale protheseborstel schoon en spoel af met water. Leg uw kunstgebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen. Stap 2 Houd behalve uw kunstgebit ook uw mond schoon. Spoel in het begin, als de wonden nog niet helemaal zijn genezen, uw mond na elke maaltijd met een beetje lauw water. Daarna kunt u uw tandvlees beter met een zachte tandenborstel poetsen. Masseer met een zachte tandenborstel één keer per dag het slijmvlies waarop uw kunstgebit rust: uw kaken en de overgang van de kaak naar de wangen. Ook het gehemelte en de tong zijn plekken waar bacteriën zich graag nestelen. Neem ze mee in uw poetsbeurt, zo voorkomt u nare geurtjes. Stap 3 Uw kaken hebben een tijdje nodig om aan uw kunstgebit te wennen. Laat uw kunstgebit de eerste week dan ook ’s nachts in uw mond. Daarna is het juist beter om het voor het slapengaan wel uit te doen. Op die manier geeft u ook uw kaken rust. Vindt u het vervelend om met een lege mond te gaan slapen, doe dan alleen uw ondergebit uit. Bewaar het gebit ’s nachts in een glas water of reinigingsmiddel. Spoel uw kunstgebit altijd goed af met water voordat u het weer in uw mond plaatst. Voor meer poetsadvies kunt u contact opnemen met Inge van der Gaag.

Tandprothetische praktijk Inge van der Gaag | Alard Duhamelstraat 78 | 4827 NA Breda (076) 587 70 20 | www.tppvdgaag.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).