Column

Verkouden?

Verkouden?

01-04-2020

Bij een verkoudheid zijn de luchtwegen besmet met een virus. Helemaal te voorkomen is verkoudheid meestal niet. Maar u kunt wel proberen het risico erop te beperken. Hoe? Dat leest u hier.

Hygiëne Gebruik bij voorkeur papieren zakdoeken of tissues en gooi deze na gebruik weg.

Maak voorwerpen die door iedereen in huis veel worden aangeraakt, zoals deurklinken, vaak schoon. Dit geldt ook voor speelgoed van verkouden kinderen. Was beddengoed op 60 °C. Was de handen regelmatig. Ventileer woon- en slaapruimten.

Goede nachtrust Uit onderzoek blijkt dat mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen drie keer meer kans hebben om ziek te worden dan degenen die minimaal acht uur in dromenland doorbrengen. Zorg dus dat u voldoende nachtrust krijgt! Veel water drinken Drink minimaal anderhalve liter water per dag. Dit houdt het immuunsysteem in een goede conditie en voorkomt uitdroging van de slijmvliezen. Deze zijn belangrijk bij het tegenhouden van verkoudheidsvirussen.

Vitamines Een goede conditie en weerstand verkleinen de kans op een verkoudheid, Deze krijgt u door minstens een half uur per dag te bewegen, gezond en regelmatig te eten. Vitamines zorgen voor een goede weerstand. Als het niet lukt om er voldoende van binnen te krijgen, kunt u kiezen voor een multivitamine.
 

Apotheekgroep Breda Apotheek van den Bergh Apotheek Brabantpark Apotheek Doornbos Apotheek FarmaZorg Apotheek Heusdenhout Apotheek Teteringen Apotheek Woltermann Wondzorg Breda De grootste groep zelfstandige apotheken van Breda e.o.

Medicatiebewaking Medicatiebegeleiding Medicatiebereiding Medicatiebeoordeling Medicatierollen Medicatiekluisjes Medicatie = Apotheekgroep Breda

 

Verkouden?: neem de juiste voorzorg! Apotheekgroep Breda helpt u graag met de juiste producten!

www.apotheekgroep.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).