bruisende zaken

Hé, mijn fietsaccu doet niets meer na de winter: hoe kan dit?

Hé, mijn fietsaccu doet niets meer na de winter: hoe kan dit?

23-04-2020

De weersomstandigheden maken het niet aantrekkelijk om er in de wintermaanden op uit te trekken met de e-bike. Vaak wordt de fiets in de berging gezet en er pas in het voorjaar weer uitgehaald. Een veel voorkomend probleem is dat de accu van de elektrische fiets na zo’n langere periode van stilstand niets meer doet.

Hoe kan dit? En kan dit nog hersteld worden?

Na de winter hebben veel fietsaccu’s last van een zogenaamde ‘diepontlading’. Dit houdt in dat de spanning van de accu onder een bepaalde ondergrens is gezakt, waardoor de accu met een gewone oplader niet meer opgeladen kan worden. De batterijcellen in een fietsaccu lopen namelijk heel langzaam vanzelf leeg, ook wanneer ze niet worden belast. Wanneer de accu voor een langdurige periode stil ligt, is de kans zeer groot dat de spanning te ver zakt, waardoor de accu onbruikbaar wordt.

 

Zit er dan niets anders op dan het aanschaffen van een nieuwe accu of fiets? Nee, gelukkig is er een alternatief om de accu weer werkend te krijgen. Het laten reviseren van de accu zal het probleem in veel gevallen verhelpen. Tijdens zo’n accu revisie worden alle batterijcellen vervangen. Veel originele onderdelen worden hergebruikt, wat het tot een voordelige en duurzame optie maakt: de accu krijgt als het ware een tweede leven. Er hoeft in dit geval dus geen nieuwe, dure e-bike gekocht te worden.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10997 - Cafetaria de Toren