Column

Waarom is spiertraining  zo belangrijk?

Waarom is spiertraining zo belangrijk?

01-07-2020

Feit is dat we tussen ons 30ste en 80ste levensjaar 50% spiermassa verliezen, 1% per jaar. Aan deze gegevens alleen al hangen ontzettend veel gezondheidsnadelen vast. De eerste symptomen van spieratrofie is dat mensen merken dat ze zwakker worden. Men krijgt ook een steeds meer voorovergebogen houding en problemen met lopen.

De achteruitgang van spieren is een natuurlijk proces, maar een zittende leefstijl en weinig fysieke inspanning versnellen het proces. Het spierverlies is niet onontkoombaar en hoort bij het ouder worden. Je kunt spiermassa die verloren is gegaan gelukkig weer opbouwen met krachttraining. Omdat er zoveel nadelen kleven aan het verlies van de spieren, adviseert de Gezondheidsraad vanaf november 2017 voor iedereen (jongeren, volwassenen en ouderen) twee keer per week spiertraining.

Geen hype, maar een onderdeel van het dagelijkse leven! Spiertraining is in de afgelopen 35 jaar met name gedaan voor prestatieverbetering en voor het uiterlijk. Vandaag de dag is spiertraining echter erkend als een structureel preventief onderdeel van onze dagelijkse leefstijl. Mensen die geen spiertraining doen, lopen gewoonweg een groter risico op vele aandoeningen. Zoals het tandenpoetsen een dagelijkse gewoonte is geworden van ons allemaal, zo zal spiertraining een wekelijkse gewoonte moeten gaan worden. Want het lichaam kan er niet tegen als we het even af laten weten, het luistert onverbiddelijk en heeft die twee wekelijkse spiertraining nodig.

Use it or lose it? is nergens zo toepasbaar als voor onze spieren. Bij Move35 worden de spieren 2x per week getraind! I.v.m. de coronacrisis zijn we tijdelijk gesloten. Zodra ons centrum weer open is, kun je bij ons, op afspraak, veilig aan je gezondheid komen werken! Wij garanderen aan alle nodige eisen, volgens RIVM en de overheid, te voldoen. Ik hoop je bij Move35 te mogen begroeten, zodra we onze deuren weer openen! Pas goed op jezelf en elkaar! Pieter Klootwijk Coach

Ben je van mening dat er wel wat kilootjes af mogen? Heb je het idee dat je conditie afneemt? Heb je last van je rug als je lang moet staan? Gaan de dingen niet meer zo gemakkelijk als vroeger? Dan is het dus de hoogste tijd om actief aan je gezondheid te werken! Het team van Move35 coacht jou professioneel en intensief in een kleine omgeving in het hart van wijk IJpelaar! Bij Move35 werken geen trainers, maar coaches.

Wij zijn graag met mensen en dus met jou bezig! Naast samen resultaat halen, zorgen we dat je elke keer weer met een goed gevoel naar huis gaat. Die belofte maken we waar!

 

Ter Merwestraat 1 Breda 076 50 10 700 Whatsapp: 06 45835485 info@move35.nl www.move35.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram