Column

Last van hoofdluis?

Last van hoofdluis?

01-09-2020

Hoofdluizen zijn beestjes die leven op de behaarde hoofdhuid. Daar leven ze van bloed dat ze opzuigen. Vooral op basisscholen kunnen hoofdluizen een ware plaag zijn!

De reden dat vooral kinderen slachtoffer zijn van hoofdluis is dat zij vaak dicht bij elkaar zitten. Om het nieuwe schoolseizoen hoofdluisvrij te beginnen, wordt er op scholen na de vakantie gecontroleerd op hoofdluis. Het lijkt hierdoor alsof er in de weken na de vakantie hoofdluisepidemieën zijn. Hoofdluis komt dan echter niet vaker voor, maar wordt simpelweg vaker ontdekt.

Hoe kom je er vanaf?! Hoewel dagelijks kammen met een luizenkam gedurende twee weken waarschijnlijk even effectief is, willen veel mensen toch een luizendodend middel gebruiken. Maar let op, want ook bij het gebruik van een luizendodend middel is het vaak de bedoeling dat u kamt, al is dit vaak maar enige dagen.

Dimeticon Dimeticon vormt een laagje om de hoofdluis dat de hoofdluis afsluit en verstikt. Het is dus geen bestrijdingsmiddel en er kan géén resistentie voor ontstaan! Malathion Malathion doodt luizen én neten. Malathion is verkrijgbaar als lotion en shampoo. De lotion heeft een langere inwerktijd en is daarom effectiever dan de shampoo.

Last van luizen? Niet nodig! Apotheekgroep Breda helpt u graag met de juiste medicatie & hulpmiddelen.

Apotheekgroep Breda Apotheek van den Bergh Apotheek Brabantpark Apotheek Doornbos Apotheek FarmaZorg Apotheek Heusdenhout Apotheek Teteringen Apotheek Woltermann Wondzorg Breda De grootste groep zelfstandige apotheken van Breda e.o.

Medicatiebewaking Medicatiebegeleiding Medicatiebereiding Medicatiebeoordeling Medicatierollen Medicatiekluisjes Medicatie = Apotheekgroep Breda

www.apotheekgroep.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie