Adverteren werkt!

column

Tandprothetische praktijk Inge van der Gaag

Tandprothetische praktijk Inge van der Gaag

01-10-2020

Inge van der Gaag studeerde in 1994 af als tandtechnicus. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, heeft ze in 2003 haar driejarige opleiding tot tandprotheticus voltooid. Aansluitend opende ze haar eigen praktijk:Tandprothetische praktijk Inge van der Gaag.

Wat doe jij als tandprotheticus? “De tandprotheticus is de specialist op het gebied van de volledige prothese. Anders gezegd ben ik als tandprotheticus gespecialiseerd in alles wat uitneembaar is in de mond. Denk hierbij aan het maken van een kunstgebit, een klikgebit op implantaten en een plaat- of frameprothese. Mensen kunnen bij mij ook terecht voor controles en reparaties op dit gebied.” Voor wie is een prothese bedoeld? “In Nederland dragen meer dan 2 miljoen mensen een prothese, jong en oud. Toch denken mensen bij het woord prothese al snel aan een doelgroep van vijftig jaar en ouder. Dit is niet helemaal terecht. In mijn praktijk behandel ik namelijk patiënten van verschillende leeftijden en voorzie ik mensen van zowel volledige als gedeeltelijke protheses.” Heeft een prothese een houdbaar-heidsdatum? “Ja, een prothese dient elke 5 tot 7 jaar te worden vernieuwd. Dit komt omdat de kaken slinken waardoor de prothese niet goed meer aansluit.” Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt? “Een prothese maak je samen. Goed overleg met de patiënt is hierbij een vereiste. We willen immers allebei dat het ‘nieuwe’ gebit niet alleen lekker zit, maar ook uitstekend bij de rest van het gezicht past. Ik vraag mijn patiënten altijd naar oude foto’s, zodat ik een duidelijk beeld krijg van hoe het gebit er ooit uit heeft gezien. In overleg wordt het juiste model en de kleur uitgezocht en gaan we samen stap voor stap aan de slag.” Wist je dat... ...een deel van de kosten voor een prothese in de meeste gevallen door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed? De vergoeding kan oplopen tot zo’n 75%.

De specialisaties van de praktijk liggen op het gebied van implantaten, protheses, frames en gedeeltelijke protheses. Het beroep tandprotheticus bestaat al enige decennia en is sinds 1989 een beschermde beroepstitel.

Mensen kunnen bij mij ook terecht voor controles en reparaties.

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar. Snelle service bij reparatie. U krijgt een advies op maat met een kosten- en vergoedingen- begroting. Een eerste consult is bij ons altijd gratis!

Alard Duhamelstraat 78, Breda (076) 587 70 20 www.tppvdgaag.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).