Adverteren werkt!

Column

Alles over griep

Alles over griep

01-11-2020

In de media gaat alles over een ander virus….maar onderschat griep niet! Griep verspreidt zich snel en is zeer besmettelijk. Net als corona, gaat griep meestal vanzelf weer over, maar sommige mensen kunnen ernstig ziek worden. In de winter van 2017/2018 zijn er zelfs 9400 mensen aan overleden.

Griep: laat het niet onnodig lang duren.

Wat is griep?

Griep is een besmettelijke ziekte, die wordt veroorzaakt door het griepvirus (influenzavirus). Het begin is vaak plotseling, met koude rillingen en hoge koorts. Dit gaat meestal gepaard met spierpijn in het hele lichaam, keelpijn, hoofdpijn, droge hoest en verkoudheid. Symptomen die erg lijken op die van corona: laat uzelf daarom direct testen op corona als u deze symptomen ervaart!

Hoe lang duurt de griep?

Meestal verdwijnt de griep vanzelf. Na een dag of vijf zijn de pijn en koorts verdwenen. Als u door de griep last krijgt van kortademigheid, suf wordt, erg veel slijm ophoest en de koorts langer dan vijf dagen aanhoudt, is het verstandig om de huisarts te raadplegen. Griep geneest sneller als u voldoende rust neemt. Verder is het belangrijk voldoende te drinken. Ook kunt u bij koorts en pijn paracetamol nemen, maximaal zes tot acht tabletten van 500mg per dag.

Voorkom besmetting

Vitamines

Apotheekgroep Breda Apotheek van den Bergh Apotheek Brabantpark Apotheek Doornbos Apotheek FarmaZorg Apotheek Heusdenhout Apotheek Teteringen Apotheek Woltermann Wondzorg Breda De grootste groep zelfstandige apotheken van Breda e.o.

Medicatiebewaking Medicatiebegeleiding Medicatiebereiding Medicatiebeoordeling Medicatierollen Medicatiekluisjes Medicatie = Apotheekgroep Breda www.apotheekgroep.nl

Apotheekgroep Breda helpt u graag met de juiste medicatie!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).