Adverteren werkt!

column

Preventieprogramma voor kinderen van 2 tot 12 jaar

Preventieprogramma voor kinderen van 2 tot 12 jaar

01-02-2021

Wist u dat 56% van de kinderen in Nederland voor hun 8ste levensjaar gaatjes in hun tanden hebben (gehad). Met preventie en regelmatige controle vanaf jonge leeftijd kan dat worden voorkomen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al naar de praktijk komen om te wennen aan de tandarts, de assistenten, de stoel en de instrumenten. Jong geleerd is oud gedaan!

En alle behandelingen worden 100% vergoed

 

Mondzorg Tridenzo biedt vanaf 1 januari 2021 op woensdagmiddag een preventieprogramma voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar aan. Tandje Erbij is voor kinderen van 2 tot 8 jaar en Tandje Meer voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Kinderen van 12 tot 18 jaar vallen onder het reguliere preventieprogramma.
 

Tandje Erbij

In dit programma maken (jonge) kinderen op een ontspannen manier kennis met de tandartspraktijk en de tandarts, die tegelijkertijd het gebit controleert. Ook leren de kinderen hoe ze hun tanden moeten poetsen. Goed poetsen en het behouden van een gezond (melk) gebit kan immers veel problemen in de toekomst voorkomen. Peuters wennen hierdoor snel aan de tandarts en de praktijk. Het gehele programma duurt per kind 20 minuten en wordt vergoed door de basisverzekering zonder eigen risico.

Tandje Meer

is een programma dat de kinderen voorbereid om helemaal alleen een behandeling te ondergaan terwijl de ouders in de wachtkamer wachten. Doordat de kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier aan de tandarts wennen, zullen zij minder angstig een behandeling ondergaan. Er is daardoor aandacht voor een goede mondgezondheid en ook voor de zelfzorg thuis. Bij sommige kinderen adviseren wij een fluorbehandeling of “sealen”, waarmee de “blijvende” kiezen extra worden beschermd tegen gaatjes. Ook dit programma duurt per kind 20 minuten en wordt ook vergoed door de basisverzekering zonder eigen risico.

Preventieve mondzorg voor kinderen vinden wij erg belangrijk

Om het tandenpoetsen voor uw kind leuk(er) te maken geven wij elk kind dat meedoet aan een van de preventieprogramma’s een Philips Sonicare For Kids elektrische tandenborstel (adviesprijs € 60,00) cadeau. Samen met de bijbehorende App Sparkly (voor Android en IOS) kan uw kind spelenderwijs een goede poetstechniek aanleren. De enige voorwaarde is dat u zich akkoord verklaart vier maal per jaar onze praktijk te bezoeken voor de controle van uw kind. Deze controle valt onder de basisverzekering en kost u dus behalve wat tijd verder niets.

Afspraak maken voor Tandje Erbij of Tandje Meer. Deelname aan een van deze programma’s is mogelijk door onze balieassistente te bellen (076-5324960) of een mail te sturen aan administratie@tridenzo.nl.

Tot ziens in onze praktijk!

 

Vijfhagen 43, 4812 XT Breda 076-5324960 | www.tridenzo.nl Tridenzo mondzorg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).