Adverteren werkt!

bruisende zaken

STORE 317 het walhalla voor culinaire fijnproevers

STORE 317 het walhalla voor culinaire fijnproevers

01-05-2021

In december 2020 openden Angèle en Marcel de deuren van STORE 317 in de bruisende wijk ’t Ginneken te Breda. Een delicatessenwinkel met de lekkerste huisgemaakte producten voor thuis. Midden in coronatijd, maar voor dit gedreven stel maakte dat geen enkel verschil. Zij doen met evenveel enthousiasme hun best om hun passie voor goed eten over te brengen aan de mensen die bij hen komen.

Werelds, heerlijk en eerlijk

De liefde voor goed eten vindt zijn oorsprong in de jeugd van beiden. Marcel keek en kookte als kleine jongen al gefascineerd mee met zijn moeder en begon op zijn vijftiende aan een koksopleiding. Als chef-kok werkte hij o.a. in sterrenrestaurants en luxe hotels over de hele wereld. Angèle is opgegroeid in het restaurantwezen: haar ouders hadden een restaurant in Breda. Zij kwam uiteindelijk in het internationale hotelwezen terecht. Marcel en Angèle ontmoetten elkaar in Thailand, waar zij beiden werkten voor concurrerende hotels. Ze voelden meteen een klik. “We deelden dezelfde droom, dezelfde passie. Sindsdien hebben we elkaar niet meer losgelaten.”

Een nieuw avontuur

“Na een jaar hebben we ons hele hebben en houden opgedoekt en zijn we vier maanden lang de wereld rond gereisd. We zijn toen langzaam maar zeker plannen gaan maken voor de toekomst.” In 2010 streek het stel neer in Nederland. Amper twee jaar later, in maart 2012, openden zij Block 62, nota bene in het ouderlijk huis van Angèle aan de Ginnekenweg te Breda. “Dat was echt ons kindje. We gingen voor een totaalconcept: een unieke combinatie van een kleinschalige horecagelegenheid voor ontbijt, lunch en diner, bed & breakfast én de verkoop van huisgemaakte producten.” Met succes. Ze stopten op het hoogtepunt, specifiek op 2 juni 2018, de trouwdag van de ouders van Angèle. “We wilden onze ervaringen als ‘hospitality consultants’ delen met anderen.” De coronacrisis gooide in 2020 echter roet in het eten. “Tijd dus om ons te bezinnen op ons volgende avontuur. Dat werd Store 317.”

Delicatessen belevingswinkel

“Store 317 is een delicatessenbelevingswinkel. Je kunt hier terecht voor allerlei luxe, huisgemaakte delicatessen om thuis lekker van te genieten. Van geweckte marinades, dressings en sauzen tot chutneys en jams in aparte smaken. Maar ook dim sums (Aziatische hapjes), soepen, verse pasta, ovenvers brood, Zwitserse kazen en allerlei andere verwennerijen. Specifiek onze kaasfondue, tonijn crème en currypasta’s zijn populair en zeker het proberen waard.” In de prachtige open showkeuken van Kitchen Concepts wordt alles bereid.

Maatschappelijke betrokkenheid

“We houden het graag laagdrempelig, iedereen is welkom om binnen te wandelen en een praatje te maken. Wat dat betreft streven we echt naar de sfeer van die ouderwetse winkeltjes van vroeger. Zeker in deze tijd hebben mensen behoefte aan persoonlijk contact.” De maatschappelijke betrokkenheid van de ondernemers komt tot uiting in hun inzet voor JINC, een project waarbij jongeren met een sociaal-economische achterstand worden ondersteund. “Daarnaast vragen we onze klanten om een kleine bijdrage van € 0,20 per aankoop. Dat gaat rechtstreeks naar de Voedselbank in Breda.” Het belevingsaspect bij Store 317 blijft door de coronamaatregelen helaas nog onderbelicht. “Zodra het kan, willen we mensen hier verwelkomen om al zittend aan een tafeltje heerlijk te proeven van alles wat we hebben. We denken ook aan kookdemonstraties en –workshops. Vooralsnog is dat echter toekomstmuziek.”

‘We hopen snel de volgende stap te kunnen zetten’

Ginnekenweg 317, Breda | 06-51775417 | shop@store317breda.nl | www.store317.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).