bruisende zaken

Gun je meubels  een tweede leven

Gun je meubels een tweede leven

01-09-2021

Na haar opleiding industrieel ontwerpen ging Josette van den Hoek aan de slag als productontwikkelaar en later als kwaliteitsmanager in de verlichtingsindustrie. Als gevolg van een reorganisatie raakte ze eind 2016 haar baan kwijt. Op dat moment besloot Josette een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Onder de naam New Støff maakte ze werk van haar grote passie: meubels stofferen.

‘Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken’

“Van jongs af aan was ik al aan het knutselen. Begin jaren ’90 kwam ik in aanraking met een meubelstoffeerder toen ik dertien stoelen had gekocht die ik zelf van een nieuw stofje wilde voorzien. Van hem heb ik het vak geleerd, waarna ik de vakopleiding klassiek meubelstofferen heb gevolgd. Wat mijn kracht is? Ik ben heel netjes en precies. Het geduld dat nodig is voor dit werk, heb ik niet van nature, dat heb ik moeten leren”, lacht Josette.

Meubels stofferen en meer

Van banken en stoelen tot poefjes en kussens: Josette kan ze allemaal een nieuwe look geven. “Vaak gaat het om kwalitatief goede en dierbare (design) meubelstukken. Er komen ook mensen die iets anders willen dan de eenheidsworst die in meubelwinkels te vinden is. Ik werk in opdracht, maar ik knap ook zelf meubels op. Die verkoop ik via mijn website. Daarnaast maak ik tassen, placemats en pannenlappen van leer, die vinden veel mensen helemaal geweldig.”

Pas verhuisd

Josette is aangesloten bij een groep van zestig vrouwelijke meubelstoffeerders, verspreid over heel Nederland. “We komen twee keer per jaar bij elkaar om o.a. trainingen te volgen. Het is fijn om ook een beroep op elkaar te kunnen doen als je er zelf even niet uitkomt.” Voorheen was het atelier van New Støff gevestigd in een verzamelgebouw voor kunstenaars. “Afgelopen maart ben ik ver-huisd naar een nieuwe locatie. Het is een mooie grote ruimte, dus ik ben er heel blij mee!”

Mathenessestraat 75, Breda | 06-23572966 | newstoff@kpnmail.nl | www.newstoff.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik