BRUISENDE COLUMN

Dit is waarom SEO zo belangrijk is voor je online bedrijf

Dit is waarom SEO zo belangrijk is voor je online bedrijf

21-12-2021

Search Engine Optimalisation, ook wel SEO, is momenteel één van de belangrijkste onderdelen van een marketing strategie. Niet zo gek, want een groot deel van ons (bedrijfs)leven speelt zich online af. Er wordt steeds meer online gekocht en steeds minder in een werkelijke winkel. Als je een online winkel of bedrijf hebt, wil je natuurlijk ook opvallen. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken.

Google: de belangrijkste zoekmachine

Wanneer je een fysieke winkel in een winkelstraat hebt, is het relatief makkelijk op te vallen. Je zorgt voor een opvallende gevel, hangt de vlaggen buiten en iedereen kan zien dat jouw winkel daar te vinden is. Als je echter een online winkel hebt, is het veel minder makkelijk opvallen. SEO is als het ware een manier om voor jouw bedrijf de vlaggen buiten te hangen.

• Wat is SEO dan?

Goed, SEO is dus een online marketing methode. Deze methode heeft voornamelijk (maar niet volledig) te maken met tekst. Een SEO tekst is zó opgebouwd, dat hier bepaalde sleutelwoorden in voorkomen. Dit zijn woorden die vaak door publiek worden gezocht wanneer ze naar een bepaald publiek op zoek zijn. Wanneer iemand bijvoorbeeld in Eindhoven woont en op zoek is naar een SEO bedrijf in Utrecht, zoekt deze waarschijnlijk op SEO Utrecht in de zoekmachine. Door die sleutelwoorden te gebruiken in je tekst, kan Google zien dat de tekst goed past bij de zoekopdracht van de klant, waardoor je hoger in de resultaten terecht komt. Verder zijn ook bijvoorbeeld verwijzingen vanuit andere websites naar jouw website belangrijk. Daarom worden vaak ook informatieve teksten met linkjes naar jouw website op andere sites geplaatst. Dit wordt linkbuilding genoemd. Teksten op je eigen website en de techniek achter je website zijn verder ook belangrijk in SEO.

• Google: de belangrijkste zoekmachine

Verplaats je even in je (potentiële) klant. Wanneer deze persoon op zoek gaat naar jouw diensten, gebruikt deze waarschijnlijk een zoekmachine. Vaak is dat Google, 89% van de internetgebruikers gebruikt Google als standaard zoekmachine en dat geldt alleen nog maar voor de mensen die via hun computer iets opzoeken. Wanneer we naar het percentage Nederlanders dat Google op zijn telefoon gebruikt als standaard zoekmachine kijken, ligt dat percentage op ongeveer 98%. Google is dus duidelijk de belangrijkste zoekmachine en in zo’n zoekmachine wil je dan ook graag een hoge positie, zodat jouw naam bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnt wanneer iemand op zoek gaat naar een van de diensten die jij biedt.

• Hoe kom je bovenaan de zoekresultaten?

Bovenaan in de zoekresultaten komen, doe je onder andere door middel van SEO. SEO is echter niet erg makkelijk om zomaar even te doen en er zijn dan ook hele opleidingen en bedrijven rondom dit fenomeen gebouwd. Hier zit ook direct een voordeel, je kunt zo namelijk een bedrijf inhuren om de SEO voor jou te regelen en bij te houden. Dit bedrijf neemt dan het werk van je over, zodat jij je voornamelijk kunt focussen op de werkzaamheden die ook werkelijk bij je bedrijf horen. Wel zo makkelijk.

• De voordelen van SEO

Nu je een beetje een idee hebt van wat SEO is, heb je vast ook wel een idee van wat de voordelen zijn. Hieronder sommen we er nog een paar voor je op:

  • SEO kan in principe gratis zijn (al is het dan lastig om goed resultaat te boeken)
  • SEO zorgt voor erg klantgerichte marketing
  • Een goede SEO zorgt voor een hogere positie in Google, waardoor meer (potentiële) klanten je kunnen vinden en waardoor je uiteindelijk een hogere omzet hebt

Hoe kom je bovenaan de zoekresultaten?

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram