bruisende zaken

‘Klik’ en de prothese zit stevig vast

‘Klik’ en de prothese zit stevig vast

01-06-2022

Een loszittende onderprothese is een van de meest voorkomende klachten bij dragers van een volledig kunstgebit. Herkent u deze klacht? En belemmert het u in uw dagelijkse functioneren? Dan bent u bij tandprotheticus Inge van der Gaag aan het juiste adres voor het aanbrengen van implantaten.

Een eerste consult is bij ons altijd gratis!

Wat is een implantaat?

“Een implantaat moet je zien als een kunstwortel die als een schroefje in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen, zijn twee implantaten vaak al voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn materialen die niet door het lichaam worden afgestoten. Het plaatsen van de implantaten gebeurt onder plaatselijke verdoving. Als de kaak geheel genezen is en de implantaten vastgegroeid zijn, wordt het nieuwe kunstgebit aangemeten en vervaardigd om uiteindelijk op de implantaten te worden vastgeklikt. Je kunt het nieuwe kunstgebit daarna probleemloos losklikken. Een kleefpasta is niet meer nodig; het kunstgebit zit bij het eten, praten en lachen stevig in de mond!”

Wanneer is het tijd voor een implantaat?

“Bij het langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. Daardoor gaat het kunstgebit steeds losser zitten. Het schuift over het tandvlees met daaronder het kaakbot, wat klachten kan geven. Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, al gelden voor een goed resultaat wel enkele voorwaarden. Zo moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaten in te verankeren. Bovendien is het van belang dat kaakbot en tandvlees gezond zijn. Daarnaast moet de algehele gezondheid goed zijn. Verder dienen de implantaten en het kunstgebit dat daarop bevestigd wordt goed gereinigd te worden.”

Wanneer u overweegt een prothese te nemen kunt u bij ons terecht voor een gratis en deskundig advies. We onderzoeken de mondholte grondig en bespreken vervolgens de mogelijkheden. Tijdens het behandeltraject besteden we veel tijd en aandacht aan onze cliënten. We streven altijd naar een perfect resultaat.

De specialisaties van de praktijk liggen op het gebied van implantaten, protheses, frames en gedeeltelijke protheses. Maar ook op het gebied van implantaatgedragen protheses is ruime vakkennis aanwezig.

Alleen het beste van het beste is goed genoeg voor onze patiënten.

Inge van der Gaag

Voor meer poetsadvies kunt u contact opnemen met Inge van der Gaag.

Tandprothetische praktijk I.A. van der Gaag Alard Duhamelstraat 78, Breda (076) 587 70 20 www.tppvdgaag.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


BOREK TOTALE LEEGVERKOOP