Bruisende Zaken

Beschaafd en zuinig: de Suzuki Swift

Beschaafd en zuinig: de Suzuki Swift

22-08-2022

De Suzuki Swift behoort al jaren tot een van de zuinigste en betrouwbaarste auto’s. De bouw is praktisch, vanwege de compacte afmetingen. Zorg je goed voor je Swift, dan kun je er jaren mee door. Het is dan ook niet gek dat deze auto’s nog altijd erg gewild zijn. Of je de Suzuki nu nieuw of tweedehands koopt, je kunt er (bijna) vanuit gaan dat je een degelijke auto aanschaft. Wij zetten op een rijtje wat deze auto’s zo gewild maakt.

Kwaliteit zonder gedoe

Zuinigheid, betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten zijn kenmerken van de Suzuki Swift. Functionaliteit is daarbij een zeer belangrijke factor. Echter is deze Japanse auto geen innovatieve auto en je zult geen trendsettende onderdelen zien. Echter is de sportieve uitstraling van de auto reden genoeg om de Suzuki te kunnen waarderen. 

Aan de buitenkant ziet de auto er als een stoere driedeurs uit, omdat de grepen van de achterportieren zijn verwerkt in de raamstijlen.

De prijs van de Suzuki Swift

De aanschafprijs, voor zowel nieuw als tweedehands, ligt relatief laag. Daarnaast zijn de gebruikskosten en vaste kosten ook relatief laag. Een Suzuki Swift op benzine en met automatische transmissie is het minst zuinig, waarbij het verbruik rond de 1 op 15 ligt. De modellen met handschakeling halen ongeveer 1 op 18 bij de 1,2-liter benzinemotor. De dieselversie haalt zelfs 1 op 21.

Dat maakt dat de Suzuki Swift een erg fijne auto is voor de portemonnee, op verschillende vlakken. Daarnaast zijn de meeste Swifts erg schoon en dus niet extreem schadelijk voor het milieu. Veel versies hebben een B-label, maar de versie met start-stopsysteem heeft zelfs een A-label.

Ruimte

Ondanks de redelijk lage prijs van de Swift, biedt deze toch genoeg ruimte. Bij het uittesten van de Suzuki Swift 1.2 69KW Comfort S&S door ANWB, bleek de kofferbak een ruimte van 211 liter te hebben. Deze is bovendien te vergroten naar maximaal 860 liter, door de achterbankleuning weg te klappen. De Suzuki biedt ook genoeg ruimte voor 4 volwassenen, vooral bij de vier- en vijfdeurs. Daarbij is de instap voor achterpassagiers een stuk comfortabeler. 

Autotest

De Suzuki Swift (model 1.2 69KW Comfort S&S) scoort bij de autotest van de ANWB een 6,9/10. Dat is op zich geen slecht resultaat, maar kan ook beter. De Swift scoort hoger in de categorieën ‘veiligheid’ en ‘brandstofverbruik/milieu’. De pluspunten van de auto waren de overzichtelijke carrosserie, het veilige rijgedrag, goede resultaten en weinig uitstoot van schadelijke stoffen. Wanneer je op zoek bent naar een veilige auto voor een goede prijs, dan is de Suzuki Swift dus zeker een goede optie.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken