Opvallen? Adverteer in Bruist

BRUISENDE COLUMN

Hoe bereken ik de premie van een bedrijfsautoverzekering?

Hoe bereken ik de premie van een bedrijfsautoverzekering?

24-11-2022

Heb je een bedrijfsauto op jouw naam staan? Dan ben je wettelijk verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Ondanks dat je niet om een bedrijfsautoverzekering heen kunt, wil je vast weten hoeveel zo’n verzekering je kost. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je de premie van een bedrijfsautoverzekering berekent.

Bepaal eerst hoe jij jouw bedrijfsauto wilt verzekeren 
Wie denkt dat iedere bedrijfsautoverzekering hetzelfde is, heeft het mis. Als ondernemer bepaal je namelijk grotendeels zelf hoe je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit drie dekkingen. De WA-verzekering is de minst uitgebreide en vergoedt alleen schade die je met jouw bedrijfsauto aan (spullen van) anderen veroorzaakt.

Wil je ook schade aan jouw bedrijfsauto verzekeren? Kies dan voor een verzekering met een uitgebreidere dekking. WA + Beperkt Casco is hier een voorbeeld van. Jouw bedrijfsauto is dan ook verzekerd voor schade door onder andere storm, hagel, inbraak, diefstal en brand. Wie schade door een aanrijding of vandalisme vergoed wil krijgen, sluit je een allrisk autoverzekering af. Deze verzekering staat bij veel verzekeraars bekend onder de naam WA + Volledig Casco.

Wel of geen aanvullende verzekering(en)?
Naast de drie dekkingen die we hierboven aanhaalden, kun je jouw bedrijfsauto ook nog aanvullend verzekeren. Hier heb je vaak meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je bij veel verzekeraars een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten. Daarnaast worden er vaak aanvullende verzekeringen voor pechhulp en motorrijtuigenrechtsbijstand aangeboden. Sluit je één of meerdere aanvullende verzekeringen af? Dan ben je beter verzekerd. Bedenk je alleen wel dat de premie ook hoger uitvalt wanneer je kiest voor aanvullende verzekeringen.

Bereken jouw premie makkelijk en snel online
Om te bepalen hoeveel een bedrijfsautoverzekering je kost, hoef je zelf geen berekening te maken. De meeste verzekeraars hebben namelijk een handige tool die automatisch een berekening maakt. Dit gebeurt op basis van gegevens die je zelf invult. Zo moet je bijvoorbeeld het kenteken van jouw bedrijfsauto invullen als je wilt berekenen hoeveel premie je voor een bedrijfsautoverzekering gaat betalen. Daarnaast heeft een verzekeraar vaak nog een aantal persoonsgegevens nodig voordat er een berekening gemaakt kan worden.

Wanneer je een bedrijfsautoverzekering af wilt sluiten, is het niet verstandig om je tot slechts één verzekeraar te richten. Doe je dit wel? Dan betaal je misschien onnodig veel voor de verzekering. Vergelijk verschillende verzekeraars daarom met elkaar voordat je een keuze maakt. Je kunt het beste een vergelijkingssite voor zakelijke autoverzekeringen gebruiken, zoals https://123bestelautoverzekering.nl. Hier vul je simpelweg in op welke manier je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren. Daarnaast kun je ook nog andere wensen doorgeven. Op basis hiervan maakt de site een vergelijking. Vaak krijg je binnen een paar tellen de zakelijke autoverzekeringen te zien die aan jouw zoekopdracht voldoen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10986 - Pruysen Parket