BRUISENDE COLUMN

Zo creëer je meer sfeer op de werkvloer

Zo creëer je meer sfeer op de werkvloer

24-11-2022

Kantoorpanden kunnen kil zijn ingericht. Het zijn dan panden waarin het aan sfeer en gezelligheid ontbreekt. Uiteraard is het niet het primaire doel van een kantoorpand om er gezellig uit te zien, maar toch is het aan te raden om meer sfeer op de werkvloer te creëren.

Als er meer sfeer is, voelen je werknemers zich beter. Zij voelen zich meer thuis in het kantoorpand, kunnen op een fijnere manier werken en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten. De manier waarop je meer sfeer creëert, is uiteraard wel afhankelijk van het soort pand en soort bedrijf. Gebruik onderstaande tips om meer sfeer te creëren. 

 

Zet planten in het kantoor

Eén van de beste tips is om meerdere planten in het kantoor te zetten. Deze planten brengen meerdere voordelen met zich mee:

 

  • Ze brengen groen met zich mee. Dit staat niet alleen fraai, maar je werknemers hebben ook minder het gevoel dat ze in een bedrijfspand aanwezig zijn. Ze hebben wellicht zelfs het idee dat ze in een park aan het werk zijn. Zeker als je de nodige planten op een fraaie manier in het kantoorpand verwerkt.
  • Planten zijn goed voor de lucht. Zeker als je voor luchtzuiverende planten kiest, zorgen deze planten voor een betere luchtkwaliteit. De planten zorgen ook voor een betere productiviteit van je werknemers.

 

Leg kleurrijk tapijt in het kantoor neer

Het is ook aan te raden om voor kleurrijk tapijt te kiezen. Tapijt is sowieso makkelijk te onderhouden, is geluiddempend en voelt lekker zacht aan. Voldoende redenen dus om in de basis al voor tapijt te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor projecttapijt.

 

Om meer sfeer te creëren, kun je ook kantoor tapijt kopen. Door kleuren als rood of blauw ademt de ruimte een en al gezelligheid uit. De sfeer wordt hiermee significant beïnvloed.

 

Kleed het kantoor leuk aan

Met planten kun je een kantoor leuk aankleden, maar daar blijft het niet bij. Heb je bijvoorbeeld nog een wand in je kantoorpand waar je niks mee doet? Hang deze wand dan helemaal vol met leuke dingen, zoals schilderijen, foto’s of andere wanddecoratie. Hiermee kleed je het kantoor op een leuke, gezellige en sfeervolle manier aan.

 

Nog een leuke tip: je kunt ook dingen van je klanten aan de muur ophangen. Elke keer als jullie een tevreden klant hebben, kunnen jullie iets veelzeggends op een tegeltje laten bedrukken. Hang al deze tegeltjes aan de wand en creëer daarmee meer sfeer. Krijg je vervolgens klanten op bezoek? Dan zien zij ook direct dat jullie veel klanten tevreden hebben gesteld. Een ideale win-win situatie, dus!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10997 - Cafetaria de Toren