bruisende zaken

Friet met een verhaal

Friet met een verhaal

01-02-2023

Op 1 maart 2023 is het vijftien jaar geleden dat Bas van de Ven samen met zijn ouders begon aan een nieuw avontuur. Ze namen de cafetaria over die sinds 1936 is gevestigd aan de Torenstraat in Breda. Een cafetaria met dus een rijke historie. Sinds 2016 staat Bas alleen aan het roer, bijgestaan door zijn enthousiaste team van medewerkers. De Toren is inmiddels voor veel frietliefhebbers the place to be.

De Toren bestaat vijftien jaar

Twee jaar geleden is cafetaria De Toren verbouwd. Het interieur is daarmee weer helemaal van deze tijd. “Iedereen loopt hier binnen”, vertelt Bas. “Van opa en oma met hun kleinkinderen tot supporters van NAC Breda, die voor de wedstrijd even een frietje komen eten.” Dankzij de relaxte sfeer ontstaat als vanzelf een gezellig gesprek. “Die laagdrempeligheid juichen we ook toe: kom vooral binnen en schuif aan!”

Verser dan vers

Als je De Toren zegt, zeg je ‘verse friet’. Het geheim achter de lekkere friet van De Toren? De aardappel! “We gebruiken de zogenaamde Agria aardappels. Die kopen we in bij onze vaste aardappelboer uit Goudswaard, ze worden iedere dag vers van het land naar ons toegebracht. Al onze vleesproducten, bijvoorbeeld onze hamburgers, zijn afkomstig van een slagerij. We kiezen bewust voor kwaliteit.” Bijzonder zijn verder de vele toppings die mogelijk zijn op de friet: van truffel parmezaan tot cheese & bacon. “Iedere keer verzinnen we weer iets nieuws. We hebben o.a. ook een broodje Lo, bedacht door een jongen die hier meer dan vijf jaar heeft gewerkt. Die viel bij iedereen in de smaak, dus dat is een blijvertje.”

Bezorggemak

Qua snacks is er eveneens alle keuze. “Ook als het gaat om vegetarische snacks, we hebben inmiddels al acht verschillende producten.” Natuurlijk kun je je bestelling ter plekke opeten of meenemen, maar je kunt al het lekkers tevens thuis laten bezorgen. “Sinds 2020 heeft het bezorgen een hoge vlucht genomen. Mensen kiezen steeds vaker voor gemak. Hoe slechter het weer, hoe meer bezorgbestellingen. En waarom ook niet?”

“Verser kun je het niet hebben”

Cafetaria De Toren Torenstraat 6, Breda 076 – 205 52 14 info@cafetariadetoren.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie