bruisende zaken

Chronische pijnzorg, dat kan beter!

Chronische pijnzorg, dat kan beter!

01-03-2023

Maar liefst één op de vijf Nederlanders heeft last van chronische pijn: van hoofd- en aangezichtspijn tot lage rugpijn en pijn na een operatie. Je zou denken dat de zorg dan ook goed geregeld is, maar dat is helaas niet altijd het geval. Chronische pijnzorg is in ons land behoorlijk gefragmenteerd. Behandelingen van de huisarts, medisch specialist en fysio- of manuele therapeut zijn vaak onvoldoende op elkaar afgestemd en de wachttijden zijn lang. Vanuit de overtuiging dat dit beter kan is Melius Klinieken opgericht, een centrum voor geïntegreerde pijnzorg met inmiddels drie vestigingen in Brabant en Zeeland.

“Wij werken met een uniek integraal concept”, vertelt Kenneth van Tilburg, anesthesioloog-pijnspecialist bij Melius Klinieken. “Paramedici, gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch specialisten werken samen vanuit één gebouw en zijn als team verantwoordelijk voor de beoordeling en de behandeling.”

Allesomvattende zorg

Melius Klinieken richt zich niet alleen op de behandeling van patiënten met (chronische) pijn, maar ook op preventie (onder andere bij mensen met zware beroepen) en nazorg. “Bij het laatste kun je bijvoorbeeld denken aan specifieke beweegprogramma’s, waarbij je in een periode van twaalf weken onder begeleiding aan de slag gaat om je lichaam krachtiger en soepeler te maken.”

Geen tijdverlies

Het begint allemaal bij een verwijzing door (over het algemeen) de huisarts. “Als mensen bij ons aankloppen, krijgen ze eerst een gesprek met één van onze pijnconsulenten en vervolgens een gesprek met een medisch specialist, vaak aangevuld met een analyse van de lichamelijke pijnklachten door een fysiotherapeut of manueel therapeut. Na eventueel aanvullend onderzoek wordt een behandelplan op maat opgesteld. Vaak kan aansluitend al de eerste stap van de behandeling worden gezet.”

Persoonlijke benadering

Ook de persoonlijke benadering van Melius Klinieken maakt het verschil. “We hebben alle tijd en aandacht voor onze patiënten, zodat ze echt hun verhaal kwijt kunnen. Alles bij elkaar resulteert dit in een aanzienlijk betere kwaliteit van zorg, en daar gaat het uiteindelijk om!” Goed om te weten: alle pijnzorg bij Melius Klinieken wordt vergoed door de zorgverzekering.

Geen wachttijden en betere kwaliteit van zorg

Beatrix de Rijkweg 8, Eindhoven | 040-8200777 admin@meliusklinieken.nl | www.meliusklinieken.nl Andere vestigingen: Breda en Goes.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram