Opvallen? Adverteer in Bruist

Bruisende Zaken

Waarom gebruiken mensen vaker VPN-diensten tijdens hun reizen?

Waarom gebruiken mensen vaker VPN-diensten tijdens hun reizen?

09-03-2023

We gaan weer steeds vaker op zakenreis of op vakantie. Dat betekent ook dat we ons weer bezighouden met het voorbereiden van onze reizen. We regelen reisdocumenten, een reisverzekering en natuurlijk ook online bescherming aan de hand van een VPN. Waarom worden VPN-diensten zo populair onder frequente reizigers en wat heb je aan een VPN? Je leest er meer over in dit artikel.

Een VPN is onmisbaar voor onderweg

Een VPN, zoals de Surfshark VPN, zorgt voor allerlei voordelen die vooral onderweg van belang zijn. Maar waarom eerder onderweg dan thuis? Dat heeft er mee te maken dat de VPN zorgt dat je IP-adres is afgeschermd, dit heeft de volgende voordelen:

 

  • door je IP-adres af te schermen of om te leiden kun je televisieprogramma’s uit Nederland ook in het buitenland bekijken;
  • als je als journalist veel reist, kun je ook geblokkeerde websites bezoeken in het buitenland;
  • een afgeschermd IP-adres  zorgt ervoor dat je soms sneller kunt surfen op je vakantieadres;
  • je IP-adres afschermen maakt het veilig om openbare wifi in bijvoorbeeld een bar of een hotel te gebruiken.

Nederlandse televisie kijken in het buitenland

Websites van de publieke en commerciële omroep vertonen alleen programma’s in Nederland. Dat doen ze door de herkenning van je IP-adres thuis. Deze is op je huis-wifi ingesteld op Nederland. Op je vakantieadres is dit natuurlijk niet het geval. Vervelend, want zo kun je de programma’s niet op locatie bekijken. De VPN zorgt ervoor dat dit wel kan en geeft je toegang tot Nederlandse programma’s, ook onderweg.

Bekijk geblokkeerde content in het buitenland

Met name journalisten die veel reizen, maken gebruik van een VPN als ze op hun werklocatie websites willen bezoeken die de overheid censureert. 

Sneller surfen op je vakantieadres

Je hebt misschien wel eens gehoord dat een VPN je internetverbinding langzaam maakt. In veel gevallen merk je daar niets van, zeker niet als je een goede VPN-provider hebt. In sommige gevallen kan je internetsnelheid zelfs toenemen als je een VPN gebruikt. Hoe zit dat? Je provider, zeker op locatie, kan je internetverkeer afknijpen of vertragen via een langzame surfer. Door je IP-adres om te leiden, kun je deze vertragingen voorkomen en ervoor zorgen dat je internet juist sneller wordt.

Gebruik wifi veilig op je vakantieadres

De meest logische reden dat steeds meer reizigers kiezen voor een VPN-dienst is het enorme voordeel van een VPN gebruiken als je inlogt op een openbaar wifi-netwerk. In hotels en koffiezaakjes wordt er vaak een openbare wifi aangeboden. 

Dat is hartstikke handig, want het voorkomt dat je steeds je bundel moet gebruiken om te kunnen surfen op het wereldwijde web. Helaas zit er wel een addertje onder het gras: als je een openbare wifi gebruikt, weet iedereen die in het koffiezaakje zit precies wat het wachtwoord is en kunnen ze via deze wifi inbreken op jouw laptop of telefoon. Zo wordt eventjes het nieuws checken of je e-mails bekijken opeens een onveilige bezigheid. 

Gebruik een VPN en zorg ervoor dat je IP-adres wordt omgeleid, waardoor, ook op reis, hackers geen toegang krijgen tot je gegevens.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie