Bewonder

Scoppio del Carro

Scoppio del Carro

01-03-2024

Al 350 jaar koesteren de Florentijnen met Pasen dezelfde traditie: het Scoppio del Carro, oftewel de explosie van de kar.

Een imposante, versierde kar, beladen met vuurwerk, trekt door de straten, vergezeld door mensen gehuld in vijftiende eeuwse kostuums. De kleurrijke processie eindigt voor de beroemde Duomo, waar de aartsbisschop van Florence de vuurwerkspektakel op de kar ontsteekt. Het hoogtepunt komt met een oorverdovende explosie, bedoeld om een voorspoedige oogst te bevorderen. Zo zijn de paasdagen in Florence niet alleen feestelijk, maar ook spectaculair, met een traditie die de stad al eeuwenlang in vuur en vlam zet voor een knallend festijn!

31 maart Piazza del Duomo, Florence, Italië

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik