Bewonder

Dansa de la Mort

Dansa de la Mort

01-03-2024

Diep geworteld in de middeleeuwen, herinnert het rustige dorpje langs de weg van Figueres naar La Bisbal d'Empordà aan zijn geschiedenis met enkele overblijfselen uit vervlogen tijden.

Op (voor ons) Witte Donderdag komt het Spaanse stadje Verges echter tot leven met iets heel bijzonders: ze voeren de traditionele Dansa de la Mort uit, oftewel de 'dans van de doden'. Verkleed als skeletten bootsen de inwoners scènes na uit het Lijden, dansend door de straten. De traditie bereikt zijn climax wanneer angstaanjagende skeletten potten met as dragen. Niet bepaald een vrolijk schouwspel, toch?! Het wordt zelfs 's nachts tot in de vroege ochtenduren uitgevoerd, waardoor de hele gebeurtenis nog spookachtiger wordt.

28 maart, Verges, Spanje

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10997 - Cafetaria de Toren