Column

Waar denkt u dat een slechte 	adem vandaan komt?

Waar denkt u dat een slechte adem vandaan komt?

31-10-2018

Slechte adem heet in vakjargon halitose. Niet iedereen weet dat hij of zij een slechte adem heeft. Maar wie werkt met mensen wil niet graag een slechte adem hebben. Het leidt tot onzekerheid en sociale isolatie. Een goede reden dus om deze aandoening te laten onderzoeken. Meestal is er een goede behandeling mogelijk.

Praktijkhouder en mondhygiënist Francine Lamers

Hoe wordt slechte adem veroorzaakt? Een slechte adem kan worden veroorzaakt door roken, het eten van sterk gekruid voedsel/knoflook of het drinken van alcohol. Deze ademgeuren zijn bekend en worden min of meer geaccepteerd. Daarnaast heeft vrijwel iedereen 's ochtends last van lichte slechte adem. Dat komt door de lage speekselproductie tijdens de slaap en door de afbraak van zwavelhoudende eiwitten in de mond. Deze vorm van slechte adem is gemakkelijk te verhelpen door 's avonds de tong te reinigen met een tongschraper. De meest voorkomende vorm van slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond, de zogenaamde orale halitose. Deze bacteriën zijn te vinden op de tong, maar ook onder het tandvlees. Wanneer ze niet tijdig worden verwijderd, maken ze zwavelverbindingen. Er komt dan zwavelwaterstof vrij, de zogenaamde rotte eierengeur

Wat valt er aan een slechte adem te doen? De mondhygiënist kan je heel goed helpen. Aan de hand van vragen en mondonderzoek wordt vastgesteld welke factoren invloed kunnen hebben op de slechte adem. Door het behandelen van de bacteriën ( een professionele mondhygiëne behandeling tezamen met advies over middelen voor thuisgebruik) worden de gassen verminderd en zal de slechte adem afnemen

Wilt uw graag advies of meer weten over de slechte adem? Neem dan contact op met Mondzorg Tridenzo. Mondhygiënist Francine Lamers helpt u graag.

VIJFHAGEN 43 - BREDA T . 076-5324960 WWW.TRIDENZO.NL TRIDENZO MONDZORG

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


06258 Brocks Homeopathie