Column

Mag een kind vanaf 12 jaar zelf kiezen waar hij/zij wilt wonen na de scheiding?

Mag een kind vanaf 12 jaar zelf kiezen waar hij/zij wilt wonen na de scheiding?

31-10-2018

Dat is een misverstand dat ik vaak voorbij hoor komen in mijn mediation praktijk. Vanaf 12 jaar moeten ouders luisteren naar de mening van hun kinderen, maar uiteindelijk beslissen zij wel in onderling overleg dingen als: bij wie gaan de kinderen het hoofdverblijf hebben, wanneer en hoe vaak zien zij de ouder waar ze niet wonen etc. Als ouders er samen niet uit komen, dan beslist de kinderrechter wat goed voor de kinderen is.

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek. Dat kan per e-mail via mail@lianaderuiter.nl of telefonisch via 076-3020017

De kinderrechter vindt de mening van een kind belangrijk. Hij of zij zal aan het kind vragen wat hij/zij het liefste wilt. Het praten met de kinderrechter is een recht en geen plicht. Het is dus zeker geen verplichting. De kinderrechter moet de afspraken die de ouders maken goedkeuren. Als ouders afspraken maken waar het kind het niet mee eens is en het lukt niet om er gezamenlijk uit te komen, dan kan een kind vragen om gehoord te worden door de kinderrechter, welke in het belang van een kind een besluit zal nemen. Kinderen vanaf twaalf jaar hebben dus met name spreekrecht en het recht om gehoord te worden. Liana de Ruiter Eerlijke Echtscheidings bemiddeling en Mediation helpt u met alle zaken die geregeld moeten worden zoals de financiële en praktische zaken. Zo begeleidt Liana u met het verdelen van de bezittingen, het opzetten van een ouderschapsplan, het opnieuw organiseren van de financiën, het zoeken naar een nieuwe woning, het opstellen van het echt-scheidingsconvenant, etc. Liana kent de regels en wijst u de weg. Daarbij is altijd ruimte en begrip voor emoties, in elke fase van het traject.

T . 076 - 30 200 17 T. 06 - 17 748 365 www.lianaderuiter.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie