Column

 Sport en spel

Sport en spel

01-12-2018

De feestelijke wintermaand is weer aangebroken! Een maand waarin veel wordt georganiseerd. Zo gaat Breda dit jaar voor het eerst van start met ‘Betoverend Breda’. Vertier voor elk! Ook voor de durfal die zich op het ijs durft te wagen. Dat brengt mij tot een interessant juridisch onderwerp! Wat als een avond die veel plezier had moeten brengen in het ziekenhuis eindigt met een botbreuk, omdat je op het ijs tegen een andere schaatser bent gebotst? Is de ander dan aan te spreken voor de schade?

Het betreft een zogenaamde ‘sport- en spel- situatie’, die zich ook voordoet bij bijvoorbeeld een potje voetbal, rugby, hockey, boxen, golf en bij paardrijden, skiën etc.. Een aantal vuistregels op een rij

1) gevaarlijke en risicovolle situaties horen bij sport en spel, zeker daar waar het een teamsport betreft; 2) degene die deelneemt aan een sport- en spelsituatie of als toeschouwer aanwezig is, aanvaardt het verhoogde risico op blessures en ongelukken; 3) dit aanvaarde verhoogde risico brengt met zich mee dat in een sport- en spelsituatie niet snel sprake is van aansprakelijkheid van de andere deelnemer; 4) dat zal wel het geval zijn indien de andere deelnemer op zeer grove wijze of zelfs bewust inbreuk maakt op de spelregels (bijvoorbeeld natrappen/rode kaart bij voetbal) of een belangrijke regel overtreedt (bijvoorbeeld schending veiligheidsnorm golfsport)

Al met al zeer redelijke regels en zeker geen reden om met sport en spel te stoppen. Hopelijk tot ziens op de ijsbaan. Ik wens alle lezers een gezellige en feestelijke decembermaand!

Heerbaan 161, Breda | 076-5227798 info@wolfhagenadvocatuur.nl | www.wolfhagenadvocatuur.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10997 - Cafetaria de Toren