column

Indexering  alimentatie

Indexering alimentatie

01-01-2019

De afgesproken bedragen van zowel kinder- als partneralimentatie worden ieder jaar geïndexeerd op grond van artikel 402-a uit het Burgerlijk Wetboek. Dit geldt slechts als jullie in de het ouderschapsplan en het echtsscheidings-convenant afgesproken hebben om te indexeren. In deze tijd van het jaar rijst dan weer de vraag hoe hoog het indexeringspercentage zal gaan zijn.

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek. Dat kan per e-mail via mail@lianaderuiter.nl of telefonisch via 076-3020017

Wie bepaalt het indexeringspercentage?

Dit wordt jaarlijks door de Minister voor Rechtsbescherming vastgesteld. Dit percentage wordt gepubliceerd in de Staatscourant en de landelijke dagbladen. Ook is dit percentage natuurlijk te vinden op allerlei websites die iets te maken hebben met echtscheiding. Het indexeringspercentage alimentatie wordt meestal half november bekendgemaakt en is voor 2019 vastgesteld op 2 procent.

Hoe berekenen jullie het nieuw bedrag?

Jullie weten nu het percentage, maar hoe moet dit nu verder? Jullie worden geacht de met elkaar afgesproken bedragen per 1 januari 2019 met twee procent te verhogen. Het LBIO heeft op haar website een handige rekentool. Hier kun je, ook met terugwerkende kracht, het nieuwe alimentatiebedrag berekenen.

T . 076 - 30 200 17 T. 06 - 17 748 365 www.lianaderuiter.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10997 - Cafetaria de Toren