Column

Wie blijft praten... houdt meer over!

Wie blijft praten... houdt meer over!

01-02-2019

Weet je wat gescheiden stellen het meest missen na hun scheiding? Het gezinsgevoel… Echt waar, er is onderzoek naar gedaan. Het gevoel van gemis is er ook als er een nieuwe relatie is.

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek. Dat kan per e-mail via mail@lianaderuiter.nl of telefonisch via 076-3020017

Dat is ergens ook wel logisch: grote feesten als verjaardagen, vakanties en kerst zijn nooit meer hetzelfde omdat je niet meer compleet bent als gezin. Het meeste gemis zat volgens dat onderzoek trouwens in de kleine, dagelijkse dingetjes: de gesprekjes die je hebt tijdens het koken, spelen en tanden-poetsen. De momenten waarop je ouder kan zijn.

Blijf praten, dan gaat er minder

Een scheiding hoeft niet te betekenen dat alles wat goed is verloren gaat. Misschien was je partner niet de beste man/vrouw voor jou, maar daarom kan het nog wel een goede vader/moeder zijn. Lukt het je om in gesprek te blijven, dan maak je het elkaar (en vooral jezelf) een stuk eenvoudiger.

Zie jezelf én elkaar als ouder Scheiden is vooral nadenken over wat voor ouder je wilt zijn na je scheiding. Je rol verandert en de relatie met je kind of kinderen wordt zeker anders. Hoe bewuster je jezelf daarvan bent, hoe beter het is. Een goede bemiddelaar stimuleert jullie om daarover na te denken, de juiste keuzes te maken. Zo kom je tot afspraken die het beste zijn voor jullie kinderen en werken voor jullie zelf. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Belang kinderen staat voorop

Jullie kind heeft jullie beiden nodig, zolang het opgroeit. Zijn ze nog erg jong? Dan kies je voor een andere invuling van ouderschap dan wanneer ze wat ouder zijn. Als verantwoorde-lijke ouder – en dat zijn jullie beiden – houdt je telkens het belang van je kind voor ogen.

Liana de Ruiter Eerlijke Echtscheidings bemiddeling en Mediation helpt u met alle zaken die geregeld moeten worden zoals de financiële en praktische zaken.

Zo begeleidt Liana u met het verdelen van de bezittingen, het opzetten van een ouderschapsplan, het opnieuw organiseren van de financiën, het zoeken naar een nieuwe woning, het opstellen van het echt-scheidingsconvenant, etc.

Liana kent de regels en wijst u de weg. Daarbij is altijd ruimte en begrip voor emoties, in elke fase van het traject.

T . 076 - 30 200 17 T. 06 - 17 748 365 www.lianaderuiter.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie