column

Hoe vertel ik mijn kind dat de  scheiding niet zijn/haar schuld is

Hoe vertel ik mijn kind dat de scheiding niet zijn/haar schuld is

01-03-2019

Als ouders gaan scheiden, denken veel kinderen dat het hun schuld is. Vertel je kind allebei alsjeblief zo vaak mogelijk dat hij of zij er echt niks aan kan doen.

Neem nu contact op voor een oriënterend gesprek. Dat kan per e-mail via mail@lianaderuiter.nl of telefonisch via 076-3020017

Hoe leg je aan hen uit wat er dan wel aan de hand is?

Gebruik 'kindertaal' en denk aan zinnen als: Papa en mama maken veel ruzie en dat willen we niet meer.

En nee, die ruzie gaat niet over jou en jij kan er echt niks aan doen. Papa en mama zijn niet meer verliefd en daarom kiezen papa en mama er samen voor om uit elkaar te gaan. Weet je nog dat oom Jan en tante Marja altijd ruzie maakten? En dat dat niet leuk was, als wij daar waren? Papa en mama willen ervoor zorgen dat dit ons niet gebeurt. En als we samen blijven, gebeurt dat wel.

Dus houdt de woorden eenvoudig.

Probeer aansluiting te zoeken met vergelijkbare voorbeelden uit hun omgeving waardoor zij het makkelijker kunnen verklaren aan de hand van hun eigen ervaringen. En vergeet niet om dagelijks te herhalen dat zij er echt niks aan kunnen doen! En dat ze altijd kunnen rekenen op de liefde en verzorging van beide ouders.

Liana de Ruiter Eerlijke Echtscheidings bemiddeling en Mediation helpt u met alle zaken die geregeld moeten worden zoals de financiële en praktische zaken.

Zo begeleidt Liana u met het verdelen van de bezittingen, het opzetten van een ouderschapsplan, het opnieuw organiseren van de financiën, het zoeken naar een nieuwe woning, het opstellen van het echt-scheidingsconvenant, etc.

Liana kent de regels en wijst u de weg. Daarbij is altijd ruimte en begrip voor emoties, in elke fase van het traject.

T . 076 - 30 200 17 T. 06 - 17 748 365 www.lianaderuiter.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08511 Dina Raamdecoratie