column

  Veilig contracteren… en

Veilig contracteren… en

01-04-2019

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partner? Ongeacht of u in gemeenschap van goederen bent gehuwd of onder huwelijkse voorwaarden kan dit consequenties hebben voor uw vrijheid in handelen. Zonder toestemming van de partner kan de partner namelijk in bepaalde gevallen de handeling vernietigen.

Wacht niet langer en neem contact op 076-5227798

Artikel 88 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek geeft aan wanneer de partner zijn of haar toestemming moet geven. Dat is kort gezegd het geval indien u: a) een woning waarin u alleen of samen met uw partner woont, verkoopt, in gebruik geeft of met een hypotheekrecht belast; b) bovenmatige schenkingen doet; c) zich als borg of als hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van de derde verbindt; d) overeenkomsten van koop op afbetaling sluit.

De toestemming bedoeld onder c en d is niet nodig, indien de overeenkomst wordt aangegaan in het kader van de normale uitoefening van een beroep of bedrijf. Dat laatste wordt niet snel aangenomen. In de onder c bedoelde gevallen geldt bovendien dat de toestemming van de partner toch nodig is indien u als bestuurder van een NV of BV handelt, tenzij u alleen, dan wel met de medebestuurders, de meerderheid van de aandelen in de NV of BV houdt.

Met name ondernemers ervaren het toestemmingsvereiste als knellend. Helaas moeten we het ermee doen. Voorkom problemen achteraf en vergewis u van de huwelijkse staat van de contractspartij en handel daar vervolgens naar voorafgaande aan het aangaan van de hiervoor bedoelde rechtsbetrekkingen.

Ik adviseer u graag!

Heerbaan 161, Breda | 076-5227798 info@wolfhagenadvocatuur.nl | www.wolfhagenadvocatuur.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram