column

Ik ga op vakantie  en ik neem mee…

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

01-07-2019

ogelijk heeft u met uw gezin een vliegreis geboekt naar een mooie zonnige bestemming. Ik betrap mij bij het inpakken van bagage er regelmatig op dat ik denk: ‘Zal ik dat wel meenemen? Stel de bagage raakt kwijt?’ Vaak betreffen dat spullen met emotionele waarde. De vliegmaatschappij vergoedt toch wel, zo is de gedachte.

Wacht niet langer en neem contact op 076-5227798

Dat laatste is beperkt waar. Internationaal zijn in het zogenaamde Verdrag van Montreal afspraken gemaakt over de vergoedingsrechten in het geval van vertraging, het verloren of beschadigd raken van bagage of in geval van letsel of overlijden. Op grond van dit verdrag geldt een maximumbedrag dat de vliegmaatschappij verplicht is te vergoeden (de zogenaamde ‘aansprakelijkheidslimiet’). Uiteraard mag een vliegmaatschappij met de passagier overeenkomen dat zij meer vergoedt.

Voor het verloren of beschadigd raken van bagage geldt een aansprakelijkheidslimiet van € 1.230,- per passagier. Wat echter als in één koffer ook eigendommen van twee andere gezinsleden zitten? Is de aansprakelijkheid van de vliegmaatschappij dan beperkt tot de bagage van de passagier die de koffer heeft ingecheckt (1 x € 1.230,-) of is de vliegmaatschappij ook aansprakelijk voor het kwijt raken van de eigendommen van de twee andere passagiers (3 x € 1.230,-)? De Rechtbank in Den Haag heeft eind vorig jaar geoordeeld dat in dat geval de vliegmaatschappij ook de waarde van de eigendommen van de andere passagiers dient te vergoeden. Voorwaarde is dan wel dat de andere passagiers bewijzen dat zich in de koffer eigendommen van hen bevonden. Gezinsleden die de vlucht gelijktijdig hebben geboekt en gelijktijdig hebben ingecheckt, zullen eerder in die bewijslevering slagen.

Fijne zomervakantie!

Heerbaan 161, Breda | 076-5227798 info@wolfhagenadvocatuur.nl | www.wolfhagenadvocatuur.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


 Einde overeenkomst
Einde overeenkomst
Breda Bruist


Get in shape!
Get in shape!
Breda Bruist

Afslanken?
Afslanken?
Breda Bruist

Botox en fillers
Botox en fillers
Breda Bruist


Borst- vergroting?
Borst- vergroting?
Breda Bruist


Botox en fillers
Botox en fillers
Breda Bruist

 Franchise en huur
Franchise en huur
Breda Bruist


Sparen of lenen?
Sparen of lenen?
Breda Bruist

Get in shape!
Get in shape!
Breda Bruist


Spataderen laseren
Spataderen laseren
Breda Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).