COLUMN Budgetcoach column

Een jaar lang tips  van je budgetcoach

Een jaar lang tips van je budgetcoach

01-07-2019

Het afgelopen jaar heb ik je tips gegeven om grip te kunnen krijgen op je financiën. Ik vat het nog even kort voor je samen.

Neem vrijblijvend contact met me op voor hulp bij je financiën.

Houd controle. Houd wekelijks een kasboekje bij om je financiën te kunnen plannen, zodat je inzicht blijft houden op je bankrekening en precies weet wat je uitgeeft.

Lenen versus sparen. Lenen kan, maar kost geld! Je betaalt altijd meer af dan je geleend hebt. Spaar liever elke maand 10% van je inkomen. Zo voorkom je dat je geld moet lenen.

Besparen op je uitgaven. Maak een plan. Zet je uitgaven op een rijtje en maak onderscheid tussen moeten-uitgaven (vaste lasten) en mogen-uitgaven (bv. hobby’s of een avondje uit). Verminder je mogen-uitgaven.

Confronteer jezelf. De confrontatie met je uitgavenpatroon kan moeilijk zijn, maar ga het niet uit de weg. Inzicht in je financiële gedrag helpt je om minder uit te geven.

Vermijd de schuldhulpverlening. De confrontatie helpt ook om eerder om hulp te vragen als het je niet alleen lukt. Wacht niet tot je te diep in de schulden zit om er nog op eigen kracht uit te komen. Het is fijn dat schuldhulp-verlening bestaat, maar daarbij raak je letterlijk de controle over je geld kwijt.

Herken je talent. Iedereen heeft ergens een talent voor. Voel je niet bezwaard om toe te geven dat je talent niet bij cijfers en financiën ligt.

Heb je mijn tips opgevolgd, maar lukt het toch niet om grip te krijgen? Bel me voor een vrijblijvende afspraak.

Budgetcoach Volgende keer: Hoe houd je controle?

Budgetcoach Tamara Leijten | 06 - 103 069 38 | info@tamaraleijten.nl | www.tamaraleijten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


03561 Hoorservice Schram