bruisende zaken

Hoe kan je het beste een kleine woonkamer inrichten?

Hoe kan je het beste een kleine woonkamer inrichten?

30-09-2022

Als je in de grote stad gaat wonen, kan het zo zijn dat je een kleine woonkamer tot je beschikking hebt. Maar hoe kun je deze het beste inrichten? In dit artikel bespreken we alles over het inrichten van een kleine woonkamer en geven we je handige tips en tricks.

The do's

Tijdens het inrichten van je woonkamer wordt Pinterest je beste vriend. Uit Pinterest kan je veel tips en inspiratie halen over het inrichten van je woonkamer. Daarnaast is het handig om verticaal te werken bij het inrichten van je kleine woonkamer. Begin met de vloer en ga dan langzaam omhoog werken. Kijk ook naar meubels die een dubbele functie hebben en kunnen zorgen voor extra opslagruimte. Meubels die het goed doen, zijn bijvoorbeeld een open kastenwand of een tv-meubel. Werk voornamelijk met lichte kleuren, door lichte kleuren te gebruiken krijgt je woonkamer een ruimtelijk sfeer. Ook kunnen posters van steden of natuurgebieden een illusie doen wekken en de ruimte ook groter laten lijken dan het daadwerkelijk is. 

The don'ts

Bij het hebben van een kleine woonkamer moet je keuzes maken. Als je allemaal overbodige spullen gaat toevoegen, dan komt de kamer juist kleiner over dan dat het is en dat wil je juist niet. Ook hoef je niet bij een kleine woonkamer te kiezen voor kleine meubels. Juist grote meubels doen het goed in kleinere ruimtes en kunnen zelf de ruimtes groter doen lijken. Ook moet je niet veel donkere kleuren gebruiken. Daarnaast moet je goed opletten als je gebruik wilt maken van een salontafel. Het is belangrijk dat deze niet even groot is als de bank, maar ga juist voor een kleinere salontafel. Op deze manier houd je genoeg loopruimte over om de tafel en bij de bank.  

Tiny house 

Tegenwoordig zijn er ook tiny houses waar je in een klein oppervlakte woont. Tiny houses mogen maximaal 50 m2 groot zijn, maar zijn meestal rond de 28 m2. In deze 28 m2 staat alles wat je nodig hebt om te leven. Hiermee hoef je niet perse een groot huis te hebben, maar kan je goed leven in een tiny house. Ook is dit een goede inspiratiebron voor het inrichten van jouw compacte woonkamer. Want als er een compleet huis kan worden ingericht in 28m2, moet jij ook je kleine woonkamer kunnen inrichten. 

Voor het inrichten van je woonkamer zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Tijdens deze periode wordt Pinterest je beste vriend en inspiratiebron. Er zijn een aantal do’s en don’ts, waarbij de inrichting van een tinyhouse een goede basis kan zijn.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).