bruisende zaken

Een lekker en verantwoord stukje VIS

Een lekker en verantwoord stukje VIS

22-02-2016

Ruud den Haan is een vishandel in Rotterdam, die inmiddels al door de vierde generatie den Haan wordt geleid; de broers Robert en Christian den Haan.

In 1924 begon Bertus den Haan met een viskar langs de deuren. Later is hij op het Noordplein de Legendarische viskraam ‘Het Haantje’ begonnen. 


“In de begintijd verkochten we alleen vis die voor de Nederlandse kust werd gevangen”, vertelt Robert. “Tegenwoordig verkopen we echter vis van over de hele wereld. We beschikken over een zeer groot assortiment; gemiddeld hebben we hier 25 soorten vis liggen, inclusief schaal- en schelpdieren. We hebben er bewust voor gekozen om zelf onze inkoop te doen. Hiervoor gaan we 3 tot 4 keer per week naar Scheveningen. Alleen op die manier kunnen we de beste kwaliteit en versheid garanderen.”


Eerlijk product

“De vis wordt bovendien in zijn geheel ingekocht en door ons zelf gefileerd. Zo is de tijd tussen de vangst en de verkoop aan de klant het kortst, en krijgen we de kans om ons ambacht te beoefenen. Mensen kunnen bij ons in de winkel precies zien hoe de vis wordt gefileerd. We geven onze klanten daarnaast met alle plezier advies over de bereiding en leuke recepten.”


Zalm specialiteiten

Vishandel Ruud den Haan verkoopt ook gebakken vis, belegde broodjes en verse salades. Als u iets te vieren heeft, maakt men op bestelling luxe vishapjes of visschotels. Bijzonder zijn verder de zalm specialiteiten. “We roken onze zalm zelf op de ouderwetse manier, in een custom made rookkast.” Mooi wapenfeit is de tweede plek in de AD Haring Test in 2015. “Volgend jaar gaan we voor de eerste plaats!”


Vishandel Ruud den Haan

Oudedijk 145  |  3061 AA Rotterdam

Tel. 010-4138173

info@vishandelruuddenhaan.nl 

www.vishandelruuddenhaan.nl


Delen