bruisende zaken

Vijf natuurlijke principes

Vijf natuurlijke principes

24-02-2016

energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding, psyche

Francis Aaldering geeft of maakt in haar praktijk gebruik van onder andere massages, voedingsadviezen, meridiaan therapie, cranio sacraal, klankschalen en ze ontstoort littekens. Op basis van ayurveda, een Indiase natuurgeneeswijze die gericht is op het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Ze werkt vanuit vijf natuurlijke principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.


Energie is de basis voor het functioneren van het menselijke lichaam. Als er in je lichaam een tekort aan energie is of als de energiestroom (gedeeltelijk) is afgesloten, ontvangt je zenuwgestel onvoldoende informatie en raken delen van het lichaam ontregeld. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet functioneren. Als het energieniveau in balans is, moet er gekeken worden of de prikkeloverdracht in het lichaam goed functioneert. De prikkeloverdracht komt tot stand via het zenuwstelsel. 


Daarna is de drainage aan de beurt. Lichaam en geest worden regelmatig belast met gifstoffen zoals verkeerde voeding of stress. Deze voedingstoffen moeten worden afgevoerd. Veel water drinken is hier een eenvoudig voorbeeld van. Een goede voeding is nodig om je lichaam optimaal te laten functioneren. Bij een gebrek aan passende voeding, komen er te veel gifstoffen in je lichaam waardoor je hersenen geen geestelijke ballast kunnen verwerken. Als laatste blijft de psyche over. Fysieke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten van een mens beïnvloeden elkaar. Door je bewust te zijn van bepaalde belemmerende emoties en patronen die mogelijk je helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Zonder de verwerking van psychische ballast kan het genezingsproces simpelweg niet worden voltooid. 


Ayurveda Francis

Vicarisweg 27  Varsselder 

06-22926343

www.ayurvedafrancis.nl

Delen