column

Inspiratie voor een dagtraining

Inspiratie voor een dagtraining

23-02-2016

Bij de Kaber groep ontvangen wij regelmatig mooie recensies.

In deze editie van ’s-Hertogenbosch Bruist delen we een van onze recensies naar aanleiding van het volgen van een dagtraining. Wie weet inspireert dit jou om ook eens bij ons te komen kijken. Voor nog net geen €40 leer jij meer over (NEURO-LINGUÏSTISCH PROGRAMMEREN) NLP op onze geheel verzorgde dag.

Dagtraining
Op vrijdag 1 november heb ik een dagtraining meegemaakt bij Kaber te Breda. Al vrij vroeg waren de deelnemers, zo'n 20 mensen, aanwezig te Breda en werden we enthousiast welkom geheten door Karen en Bernard. Na een kopje koffie gingen we ‘vol verwachting’ op de muziek van “Man in the mirror” van Michael Jackson naar het leslokaal. Toepasselijk dit muziekje, want NLP gaat dus ook over het naar jezelf durven kijken in de spiegel. En durf je dat al? Bernard verzorgde de training en gaf aan dat er al zo’n 2000 mensen de dagtraining gevolgd hadden en nu bijvoor­beeld de zesde Practitioner training zou starten. Helemaal niet slecht voor een bedrijf dat 2,5 jaar bestaat. 

Eigenlijk startte de kennismaking met het opnoemen van allerlei kenmerken van Bernard. Zijn kale hoofd, grote oren en enthousiasme werden genoemd. Vervolgens gingen de deelnemers over en weer kennismaken aan de hand van voorwerpen. Ik gebruikte mijn armbandje om te vertellen hoe ik eraan was gekomen. Leuk om met een aantal mensen nader kennis te maken en dan verandert meteen de sfeer. Het voelt al een stuk vertrouwder. In grote lijnen werd doorgenomen wat ons die dag te wachten stond en wanneer de pauzes zouden zijn. Dit programma werd ook exact gevolgd en dat was iets wat ik fijn vond. Er werd uitgelegd wat NLP is, waar het vandaan komt en er werd ingegaan op vormen van communicatie en het verbeteren van contact. Geregeld kwamen er vragen vanuit de deelnemers en daardoor kon ik goed merken dat iedereen lekker bij de les bleef. Tussen de middag werd een goed verzorgde lunch geserveerd, met een warm soepje. Na de lunch gingen we uiteraard weer verder en van een zogenaamde after lunch-dip heb ik niets gemerkt. Iedereen ging weer enthousiast en nieuwsgierig aan de slag. 

Afwisseling ontstond door het bekijken van verschillende filmpjes en het doen van oefeningen. Aan het einde werden enkele NLP-vooronderstellingen belicht onder andere: Het effect van je communicatie is de respons die je krijgt; er kwamen op basis van deze vooronderstelling een aantal reacties uit de zaal van een man die veel gestotterd heeft en van een dame die erg snel aan het blozen was. Bernard deed een kleine oefening met haar, waardoor zij zichzelf een stuk zekerder voelde, zeker nu de aandacht op haar was gericht. Al met al een leuke NLP kennismakingsdag, waar we nog even over nageborreld hebben.

 

Kaber Groep

Bernard Elshout

Schapendreef 13

4824 AM Breda

 

076-7110230

www.kaber.nl

 

Delen