bruisende zaken

De dierenarts  met Passie voor zorg

De dierenarts met Passie voor zorg

25-04-2016

Hugo Tiel is een dierenarts in hart en nieren. Hij zit inmiddels al bijna 30 jaar in het vak.

Sinds juli 2013 is hij actief vanuit DierenDokters Haarlem, een moderne kliniek waar uw gezelschapsdier terecht kan voor de allerbeste zorg.


DierenDokters Haarlem beschikt over uitgebreide faciliteiten, waaronder couveuse/zuurstofkooi, röntgen/echokamer, een uitgebreid laboratorium en een operatiekamer met alle denkbare bewakingsapparatuur. “Het is eigenlijk een klein ziekenhuis”, vertelt Hugo. “Ik kan de meeste behandelingen dan ook gewoon hier doen en hoef zelden dieren door te verwijzen.”


Hecht team

“Ik word in mijn werk ondersteund door drie assistentes. Samen vormen we een hecht team, we zetten we ons voor 100% in voor onze patiënten. Voorlichting vinden we heel belangrijk, we geven dan ook graag advies over o.a. voeding, gewicht, opvoeding, en de verzorging van het gebit en de vacht.”


Als team creëren we een veilige, vertrouwde omgeving voor onze patiënten


Chiropractie

U kunt voor bijna alle behandelingen (van een simpele vaccinatie tot een knieoperatie) een beroep doen op DierenDokters Haarlem. “We zien veel huisdieren die last hebben van kreupelheid of orthopedische problemen langskomen. Vaak gaat het om oudere honden en katten met versleten wervels of artrose. Als veterinair chiropractor kan ik iets voor hen betekenen. Chiropractie is een vorm van manuele therapie waarbij juist die vastzittende, pijnlijke gewrichten worden aangepakt.”


Bijzondere relatie

DierenDokters Haarlem verzorgt tevens EHBO cursussen en puppie parties. Wat trekt Hugo na zo veel jaar het meeste aan in het vak? “Sowieso de enorme afwisseling in het werk en het contact met de mensen. Daarnaast vind ik het mooi om op de een of andere manier een rol te spelen in die bijzondere relatie tussen mens
en huisdier.”


Eigenaar: Hugo Tiel 

De Ruijterweg 18-20 Z, Haarlem  |  023-8700303

haarlem@dierendokters.com  |  www.dierendokters.com


Delen