BRUISENDE COLUMN

Column van Berry Lussenberg

Column van Berry Lussenberg

27-05-2016

ONTSPANNINGSSTRESS

Zomer. Volgens de kalender is het zomer en er is dan ook een grote kans dat u dit leest  terwijl de mussen dood van het dak vallen, zo op de BBQ. Of niet. Geen idee. Mijn deadline voor deze column ligt een kleine maand voor verschijnen, dus code rood zou ook zomaar van kracht kunnen zijn waardoor de BBQ set op dit moment, zonder te overdrijven, uw tuin uit drijft.


Laat ik voorop stellen dat ook ik kan genieten van een mooie zomerdag. Bij voorkeur zo’n graad of 24. Of 27 graden maar dan mét bries. Natuurlijk. Mensen komen naar buiten, komen in beweging. Gaan naar het strand, het bos, het park of pakken massaal ‘een terrasje’. Iedereen vrolijker. Even de Zon die brandt en niet de Aarde. 


‘Alles ziet er anders uit als de zon schijnt’, zong André van Duin in 1983 de hitparade in. 

Zingt het niet nog regelmatig ook door uw hoofd (en anders vanaf nu de rest van de dag!)?  Alles anders als de zon schijnt? Het 
(b)lijkt echt zo te zijn! Al is er nooit een Ethiopische vertaling van verschenen. Waarschijnlijk omdat de zon daar altijd schijnt.


Er wordt gelachen en genoten. Iedereen in de ontspanningsmodus. Althans dat zou moeten, maar daarvan schiet ìk nu juist in de ontspanningsstress! Ik moet naar buiten! Binnenblijven is geen optie bij mooi weer, terwijl ik toch nog zoveel binnen te doen of te bekijken heb (EK voetbal, Wimbledon, Tour de France, Dr Phil seizoen 14...)! Ook ontspannend, maar toch... Het geeft mij een soortement schuldgevoel. ‘Heb jij het hele weekend binnen gezeten? Met dit weer?’ Ik hoor het de wél gebruinde collega’s al verontwaardigd roepen! 


Alles mag er dan anders uit zien als de zon schijnt, ik troost mij ondertussen met het feit dat met het starten van de zomer, de dagen weer korter worden!


Berry Lussenburg. Geboren op 4 juli 1962 en samenwonend in Vlaardingen. Cabaretier buiten kantoortijd sinds 2001. Schreef zes avondvullende programma’s.   

www.berrylussenburg.nl

Delen