BRUISENDE COLUMN

Column van Rowena

Column van Rowena

26-05-2016

Dossier UV. Heerlijk die zonnestralen op mijn huid.

Heerlijk die zonnestralen op mijn huid. Een terrasje pikken, lekker naar het water of met een goed boek in de tuin. Ik geniet er optimaal van, maar niet zonder me regelmatig in te smeren met een goede bescherming. Want ondanks dat ik die zon heerlijk vind, kan diezelfde zon ook een hoop schade aanrichten.


Wat veel mensen niet weten is dat zonlicht bestaat uit uv-a en uv-b straling en dat deze twee soorten sterk van elkaar verschillen en beide een totaal andere invloed hebben op onze huid. Natuurlijk zonlicht bestaat voor ongeveer 95% uit uv-a stralen en is de hoofdveroorzaker van huidveroudering. Uv-a vind je bijvoorbeeld ook terug in zonnebanken en is heel het jaar ook aanwezig in gewoon daglicht. De overige 5% bestaat uit uv-b stralen die zorgen voor de aanmaak van pigment. Deze zorgen voor dat mooie bruine kleurtje, maar als we niet opletten ook voor verbranding.

Een spf beschermt alleen tegen uv-b. Wil je dus optimale bescherming ook tegen huidveroudering? Check dan altijd even de verpakking of er ook een uv-a bescherming inzit.


Een veel gemaakte denkfout is dat je alleen uv schade op kunt lopen op een zonnige dag, maar niets is minder waar. Ook op een bewolkte dag bereiken uv-stralen je huid, gewoon door het wolkendek heen. Sterker nog: zelfs achter glas of onder een parasol kun je uv schade oplopen.

Wil jij, net als ik, onbezorgd genieten van de zon op je huid deze zomer?

Je bent altijd welkom in de salon voor een goed advies over de juiste uv-bescherming!


Rowena Peters is eigenaresse van Schoonheidssalon Rowena.

Baerdijk 22 Oisterwijk  |  013-5216314  |  www.schoonheidssalonrowena.nl


Delen