BRUISENDE COLUMN

Handgevormde keramiek

Handgevormde keramiek

29-06-2016

Pottenbakken. Wil van Braak heeft het helemaal in haar vingers.

Al bijna 25 jaar maakt ze uit klei unieke geschenken, de mooiste functionele en decoratieve voorwerpen, urnen, tuinbeelden en fonteinen in haar atelier aan de Terborgseweg 28 in Westendorp. Potterie Wilben is het toonbeeld van creativiteit. "Noem het een uit de hand gelopen hobby. Ik heb er nu een dagtaak aan", lacht ze.


"Ik werk meestal zonder draaischijf. Daardoor kun je nóg grotere potten maken en je eigen ideeën vormgeven”, vertelt een enthousiaste Wil, die de fijne kneepjes van het vak dankzij haar talent, cursussen in binnen- en buitenland en veel experimenteren onder de knie kreeg. Wil van Braak gebruikt verschillende opbouw-, glazuur- en stooktechnieken zoals raku en veldovenstoken, waardoor geen voorwerp dat ze maakt exact hetzelfde is. "Je kunt zoveel met klei doen, je kunt er wat bij doen en afhalen, het resultaat is elke keer weer verrassend.” 


Wil van Braak maakt niet alleen in opdracht handgevormde keramiek. Liefhebbers kunnen bij haar ook terecht voor een  één- of meerdaagse workshop ‘handvormen met klei’ inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch of een partymiddag met klei. "Leerzame én gezellige activiteiten waarbij de deelnemers altijd met een eigengemaakte vorm naar huis gaan.”


Openingstijden:

woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur en op afspraak


Potterie Wilben

Terborgseweg 28 - Westendorp

(parallelweg Terborg-Varsseveld)

Tel. 0315-298278

www.potteriewilben.nl

Delen