Adverteren werkt!

bruisende zaken

Terug in je kracht met Trauma Sensitive Yoga

Terug in je kracht met Trauma Sensitive Yoga

01-10-2020

Trauma sensitive yoga is een vorm van yoga die gericht is op de behandeling van complexe trauma’s of chronische, onbehandelbare posttraumatische stressstoornis (PTSS). De interventie is oorspronkelijk ontwikkeld in Amerika. Esther van der Sande, oprichter van Trauma Sensitive Yoga Nederland, maakt zich er hard voor om ook in de Benelux de bekendheid te vergroten.

“Mensen die langdurig met een trauma rondlopen, krijgen op een bepaald moment in hun leven vaak last van stress gerelateerde klachten, angsten en depressie”, vertelt Esther. “Trauma sensitive yoga kan deze klachten aanzienlijk verlichten.” Van buiten naar binnen “Bij trauma sensitive yoga maken we gebruik van een aantal kernelementen uit de traditionele Hatha yoga. Je voert één-op- één of in kleine groepjes eenvoudige fysieke oefeningen uit. Zonder aanraken en zonder dat er gesproken hoeft te worden. Het gaat er niet om dat je de bewegingen correct uitvoert, maar om hoe je het beleeft; we richten de aandacht naar binnen zodat je in contact komt met je emoties. Binnen een veilige, vertrouwde omgeving word je bovendien gestimuleerd zelf de leiding te nemen over je eigen lichaam. Zo krijg je weer een gevoel van controle en komen lichaam en geest weer met elkaar in verbinding te staan.” Meer informatie over privé consulten, psychotherapie of EMDR behandelingen kun je vinden op de website TraumaSensitiveYogaNederland.com. Je kunt ook een mail sturen naar info@traumasensitiveyoganederland.com

Esther van der Sande is erkend bij de trainingsfaculteit van TCTSY & The Center for Trauma and Embodiment at JIR in Boston.

0031 (0)6 - 1148 50 57 info@traumasensitiveyoganederland.com www.traumasensitiveyoganederland.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).