Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Behoefte aan rust in je huis?

Behoefte aan rust in je huis?

30-11--0001

Heb je vaak een onrustig gevoel in je huis? Slaap je slecht? Probeer dan eens Feng Shui toe te passen in je woonomgeving. De van oorsprong Chinese geneeskunst staat vooral bekend als een manier om je huis zodanig in te richten dat je je er prettig voelt. Met wat kleine aanpassingen kom je al een heel eind.

Verdiep je dan eens in feng shui!

De grote voorjaarsschoonmaak is hét moment om een nieuwe start te maken. Een schoon, fris huis geeft je immers nieuwe energie. En laat dat nou net de insteek zijn van feng shui: positieve energie (chi) door je huis laten stromen zodat je je (weer) prettig voelt binnen je woonomgeving.

Praktische tips

Gooi oude rommel en onnodige spullen weg. Zo creëer je nieuwe energie in je huis. Ook een opgeruimd huis draagt bij aan positieve energie.Zorg dat deuren vrij zijn. Als de deur niet helemaal open kan, komt er onvoldoende energie naar binnen. Let ook op de positie van je meubels. Zet je ze in lijn met de deur, dan staan ze in de stroom van energie en krijg je een averechts effect. Plaats bankstellen, zetels en stoelen naar elkaar gericht in een vierkant of rechthoek. Ook de vorm van je woonkamer moet bij voorkeur rechthoekig of vierkant zijn. Heeft je woonkamer een andere vorm, maak dan gebruik van een scherm of kast om er een vierkant of rechthoek van te maken. Probeer zo weinig mogelijk elektrische apparaten in je huis te plaatsen. Of zorg ervoor dat ze niet in het zicht liggen. Zeker niet in je slaapkamer. Elektronische apparaten zoals een tv of telefoon hebben een slechte invloed op je chi. Planten en muziek doen het ook altijd goed. Muziek geeft rust, planten zorgen voor meer zuurstof en dus meer energie.

Kijk naar kleur

Kijk ook eens naar het kleurgebruik in je woning. Goede kleuren voor je slaapkamer zijn neutrale tinten. In de keuken gebruik je bij voorkeur wit, lichtgroen, beige of blauw. In de badkamer is veel waterenergie. Maak daar gebruik van hout om de elementen (water, vuur, aarde, hout en metaal) in evenwicht te brengen. Zijn deze elementen niet in evenwicht, dan verzwakken ze elkaar. Dat geldt overigens voor alle ruimtes in je woning.

Vind jij het ook hoog tijd om rust in je woning te creëren? Op www.nederlandbruist.nl vind je heel wat ondernemers bij jou in de regio die je daarbij kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).