Adverteren werkt!

Column

Velotheek Op Wielekes:  een bibliotheek van kinderfietsen

Velotheek Op Wielekes: een bibliotheek van kinderfietsen

01-03-2021

Kinderen groeien soms zo snel dat ze regelmatig een nieuwe fiets nodig hebben. Dat wordt al snel een dure zaak. Velotheek Op Wielekes biedt de ideale oplossing: een uitleendienst voor kinderfietsen.

Bij de Velotheek leen je een kinderfiets. Leden hebben altijd toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat. Je betaalt jaarlijks 30 euro lidgeld (20 euro voor andere kinderen in hetzelfde gezin) en ruilt de fiets voor een groter exemplaar indien nodig. Een kinderfiets-uitleendienst werkt in die zin ook als een deelfietsensysteem. De Velotheek bestaat in Malle, Zoersel en Schilde sinds november 2019. Zandhoven is sinds 2021 toegetreden tot de Velotheek. Het is een initiatief van IGEAN, Selab, KINA, Kringwinkel De Cirkel en de gemeente-besturen dat zich richt op kinderen tussen 2 en 12 jaar.

In het toerismekantoor van Malle kan je op een computer het assortiment fietsen bekijken. Je kan alle fietsen ook in het echt bekijken in het hoofddepot in Zoersel (Andreas Vesaliuslaan 39). Als je een leuke fiets ziet, kan je hem reserveren. Je kan hem dan afhalen in het hoofddepot of laten overkomen naar het toerismekantoor.

Het afhaalpunt in het toerismekantoor is elke woensdag geopend van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. In het hoofddepot in Zoersel kan je elke tweede en vierde woensdag van de maand terecht tussen 12 en 15 uur. Rekening houdend met de coronamaatregelen kan dit voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak maak je via 0475 97 03 49.

Meer info: www.opwielekes.be. Toerismekantoor Malle, Antwerpsesteenweg 246, 03 310 05 14 , toerisme@malle.be.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).